Temelie pentru „Luceafărul”

2Comentarii
Temelie pentru „Luceafărul”
ORADEA – Circa 1.800 de apartamente pe Calea Aradului şi alte 2.200 pe strada Universităţii. În total circa 4.000 de apartamente, situate în blocuri între 4 şi 10 etaje, ce ar urma să fie construite în următorii patru ani.

Acesta este angajamentul constructorului Selina-Trameco pentru un proiect lansat de preşedintele CJ, Kiss Alexandru. Temelia pentru ridicarea blocurilor pe Calea Aradului a fost pusă ieri, în cadrul festiv. Ansamblul rezidenţial Luceafărul este cel mai mare proiect imobiliar orădean din ultimii 17 ani. Cum va gestiona Selina-Trameco, administrată de Beniamin Rus, un proiect de o asemenea anvergură, ce presupune o investiţie ce bate spre 200 milioane de euro? „Deocamdată finanţăm din surse proprii, însă avem negocieri cu 7-8 bănci pentru finanţări viitoare. Cei ce vor locui aici vor avea parte de un confort sporit, pe care îl putem întâlni la Zurich, Munchen sau Viena”, spune Rus.

Piaţa dictează preţul
Antreprenorul subliniază că apartamentele vor fi predate finisate, însă atât finisajul cât şi numărul de camere vor fi executate în funcţie de doleanţele clientului. Cât vor costa acestea? Rus spune că un apartament de 40 mp (2 camere) ar trebui să coste, conform calculelor sale, sub 40.000 euro. Însă tot Rus atrage atenţia că preţul final va fi dictat de piaţă şi de alte costuri, cum ar fi costul forţei de muncă. „Când am ridicat blocurile ANL, dădeam 200 euro salariu. Acum pretenţiile se ridică la 500-600 de euro din partea celor care lucrează în alte ţări, constată Beniamin Rus. Deci vor fi probleme cu forţa de muncă. Preţul va fi dictat de piaţă. În Oradea se anunţă construirea a 10-12.000 de apartamente în următorii ani, lucru ce va conduce la scăderea preţurilor”.
Primarul Petru Filip a subliniat că Primăria va sprijini cartierul Luceafărul. Filip: „Din punctul de vedere al Primăriei, nu vor fi probleme cu infrastructura. Acum avem fondurile necesare pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare. Acest proiect e de o importanţă majoră pentru comunitatea orădeană şi bihoreană. E clar că va exista o translaţie de cereri către blocurile noi, făcute la o altă calitate. Familiile tinere vor dori să locuiască într-un spaţiu aerisit şi uşor de gestionat”.
Apartamentele din „Luceafărul” vor avea la dispoziţie câte un loc de parcare subterană sau la suprafaţă, iar apartamentele de lux, prevăzute cu terasă proprie, ar urma să fie poziţionate la etajele 5-6, a mai precizat Beniamin Rus.

Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor