Tendinte cinematografice la Libertatea

Tendinte cinematografice la Libertatea
Cele mai apreciate producţii cinematografice din Europa de Nord, rulează la Libertatea.

Nordic FilmFest prezintă la Oradea cele mai apreciate producţii cinematografice din Europa de Nord. Clorofilm, în colaborare cu Asociaţia Culturală Metrion din Oradea, organizează, în perioada 17 – 20 martie, la Cinema Libertatea, ,,Nordic FilmFest’’, o selecţie de producţii remarcabile din ţările Europei de Nord.

Selecţia cuprinde filme de animaţie pentru copii, filme documenatare, filme de ficţiune premiate la festivalurile internaţionale, dintre care trei premiere absolute: „Nimic personal”, de Urszula Antoniak, „Iubiri încrucişate”, de Mika Kaurismäki şi „Legături de sânge”, de Tomas Alfredson, cu care se va încheia festivalul.

Tendinţe

,,Selecţia peliculelor surprinde tendințele cinematografice pe care merg cei mai apreciaţi cineaşti din Europa de Nord. Filmele prezintă subiecte variate, de la poveşti emoţionante despre singurătate, gelozie, divorţ, la poveştile pentru copii, în care regăsim plăcerea de a ne aventura în lumea plină de peripeţii a insectelor şi plantelor, sau filme despre puterea de a o lua de la capăt şi despre prietenii neaşteptate’’, spune Paul Pintea, coordonator Nordic FilmFest Oradea.

Deschiderea oficială a Festivalului va avea loc joi, 17 martie, la ora 18:30, cu premiera ,,Nimic personal’’, de Urszula Antoniak, film care a obţinut în 2009, la Festivalul Internaţional de la Locarno, nu mai puţin de şase premii.

A doua zi a festivalului este dedicată regizorului Mika Kaurismäki. Acesta debutează cu două documentare născute din pasiunea pentru Brazilia şi pentru stilurile muzicale: jazz, flamenco şi tango. Este vorba de pelicula ,,În ritm brazilian” şi ,,Muzica magică”, în care muzica şi ritmul sunt văzute ca o cale de comunicare esențială a omenirii. Regizorul va încheia cu proiecţia filmului ,,Iubiri încrucişate”

Festivalul continuă sâmbătă, 19 martie, cu două filme de animaţie de excepţie, adresate în special celor mici, dar nu numai, şi cu filme artistice elogiate la festivalurile internaţionale, iar închiderea oficială va fi punctată duminică, 20 martie, la ora 20:30, cu o altă proiecţie în premieră: „Legături de sânge”, de Tomas Alfredson.

Toate filmele sunt prezentate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

Preţul unui bilet este de 8 lei. iar pentru studenţii până în 25 de ani de 5 lei.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !