Tendinţe de redresare economică

Tendinţe de redresare economică
Stabilitate relativă în construcţii şi comerţ, creştere moderată în industria prelucrătoare şi servicii.

Încet, încet, scăpăm de criza economică. Cel puţin aceasta este opinia managerilor societăţilor comerciale, rezultată în urma anchetei de conjunctură realizată de Institutul Naţional de Statistică. Potrivit opiniilor exprimate în luna aprilie 2010, de către managerii societăţilor comerciale, pentru perioada aprilie-iunie 2010 se conturează o stabilitate relativă a activităţii în sectorul de construcţii şi în comerţul cu amănuntul şi o creştere moderată în industria prelucrătoare şi servicii, în raport cu cele trei luni anterioare. În cadrul anchetei de conjunctură şi-au exprimat opinia 8.086 de manageri.

Tendinţe

Astfel, în industria prelucrătoare se preconizează, pentru următoarele trei luni, o creştere moderată a volumului producţiei şi o scădere moderată a numărului de salariaţi. Pentru preţurile produselor industriale, se prognozează o creştere moderată în următoarele trei luni.

Conform managerilor din construcţii, în perioada următoare, se va înregistra o relativă stabilitate atât a volumului producţiei, cât şi a stocului de contracte.

În ceea ce priveşte preţurile lucrărilor de construcţii, se preconizează o creştere moderată a acestora.
Comerţ cu amănuntul va cunoaşte, de asemenea, o stabilitate relativă a activităţii economice pentru următoarele trei luni. Angajatorii prognozează o scădere moderată a numărului de salariaţi din acest sector, dar şi o creştere a preţurilor de vânzare.

În sectorul serviciilor, conform estimărilor din luna aprilie 2010, cifra de afaceri va cunoaşte o creştere moderată. Numărul de salariaţi va scădea uşor, mai ales în marile întreprinderi. Preţurile de vânzare sau de facturare a prestaţiilor vor avea o tendinţă de relativă stabilitate.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !