Tendinţe economice, decembrie – februarie

Tendinţe economice, decembrie – februarie
ORADEA - Creştere a vânzărilor de mărfuri în comerţul cu amănuntul, în preajma Crăciunului. Trend pozitiv în activitatea sectorului de servicii. Scăderea activităţii în construcţii, pe fondul caracterului sezonier al acestui domeniu. Tendinte

Acestea sunt tendinţele economice pentru perioada decembrie 2006 – februarie 2007, exprimate de către managerii societăţilor comerciale, potrivit Institutului Naţional de Statistică. Rezultatele au fost obţinute prin intermediul anchetelor de conjunctură, în urma estimărilor făcute de managerii inreprinderilor referitor la tendinţele de evoluţie a activităţii economice.

Conform estimărilor, producţia industrială va creşte moderat în perioada amintită, numărul de salariaţi fiind în uşoară scădere. Preţurile însă, vor avea o tendinţă de creştere. În construcţii, caracterul sezonier influenţează diminuarea numărului de salariaţi şi, în consecinţă, a volumului producţiei, precum şi a stocului de contracte şi comenzi. Preţurile vor avea un trend ascendent.

 

Pozitiv

 

În domeniul comerţului cu amănuntul şi serviciilor, tendinţele sunt de creştere, atât în ceea ce priveşte situaţia economică, cât şi numărul de salariaţi şi preţuri. Sărbătorile de iarnă au dus la creşterea volumului de mărfuri adresate furnizorilor. Preferinţele comercianţilor sunt orientate cu preponderenţă către produsele de pe piaţa internă, dar se observă o creştere a comenzilor mărfurilor din import.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase