Tengo Salonta s-a impus în etapa de la Oradea

De Teodor Biriş
Tengo Salonta s-a impus în etapa de la Oradea
A fost fotbal-tenis, futnet, acum se numeşte tenis cu piciorul. Indiferent de numele sportului cu mingea de fotbal dată peste filul de tenis, protagonista este Tengo Salonta.

Pe o vreme caniculară, Oradea a găzduit etapa a doua a Campionatului României de Tenis cu Piciorul pe terenurile de zgură din cadrul Direcției Județene pentru Sport și Tineret. Etapa a fost organizată de Asociația Județeană de Fotbal-Tenis Bihor, în colaborare cu clubul Futnet Oradea si Asociația Județeană Sportul pentru Toți.

Cu „Figo din Berceni” la fileu

De la etapă a lipsit echipa JSF Cluj-Napoca, debutând în schimb Bucovina Team. De remarcat că echipa din Timişoara l-a avut în componenţă pe Romulus Buia (48 de ani), fostul jucător de fotbal la FC Baia Mare, U Craiova, Rocar Bucureşti sau Dinamo. Buia a fost coechipier cu Vasile Pop, golgheterul Luceafărului Oradea din acest sezon de Liga a II-a.

Meciurile din grupe s-au desfășurat sub semnul echilibrului, încheindu-se cu câteva surprize. Juniorii de la Tengo Salonta au obţinut două victorii și calificarea în semifinale, alături de formația locală, în timp ce seniorii de la Tengo au câștigat, conform așteptărilor, grupa din care a făcut parte.

În semifinale favoritele şi-au respectat statutul, astfel Dumbrăvița Timiş și Tengo Juniori s-au duelat în finala mică, iar seniorii de la Tengo și gazdele de la Futnet Oradea și-au disputat primul loc. Dumbrăviţa a prins locul 3 după victoria cu 2-1, la capătul unuei meci cu numeroase răsturnări de situație. Finala mare a fost câştigată cu 3-0 de Tengo Salonta.

Ţuţuraş, jucătorul etapei

La festivitatea de premiere toți participanții au fost recompensați cu diplome și medalii, iar formațiile de pe podium s-au ales și cu câte o cupă. Ca o noutate a fost premiat și jucătorul etapei, distincție, care, în urma voturilor conducătorilor de echipe, i-a revenit sătmăreanului Dorin Țuțuraș, component al echipei Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, jucătorii și oficialii prezenți l-au răsplătit cu aplauze pe Gheorghe Grădinaru, cel care, alături de reprezentanții Futnet Oradea, a avut un rol important în organizarea ireproșabilă al turneului.

„Le mulțumesc echipelor participante, în special celor trei din Bucovina pentru efortul făcut de a fi alături de familia futnetului românesc. Să parcurgi sute de km pentru un turneu, nu e deloc ușor, nici fizic și nici financiar. Mulțumim Futnet Oradea și domnului Grădinaru pentru organizare, dar și DJST Bihor pentru găzduire. Mă bucură și atmosfera de prietenie și colegialitate în care s-au desfășurat meciurile. Doar împreună şi în echipă vom putea dezvolta acest sport” – a punctat la finalul turneului Vasile Sorean, conducătorul echipei Tengo Salonta și președinte al AJFT Bihor.

Deși rivale din punct de vedere sportiv cu echipele de fotbal-tenis, componenții cluburilor de futnet acordă respectul cuvenit Federației Române de Fotbal-Tenis, colaborând cu forul național condus de către Frederico Tavares.

Astfel, în perioada 5-7 iulie, futnetiștii vor participa la Cupa României la fotbal-tenis, organizată la Mamaia, pentru ca apoi, în perioada 13-14 iulie să se reîntâlnescă la Vatra Dornei pentru jocurile etapei cu numărul trei din campionat.

Rezultate consemnate la etapa de la Oradea:

Grupa A

Tengo Salonta –Team Bucovina 3-0
Dumbrăvița Timiș – Black Hill V. Dornei 2-1
Tengo Salonta – Black Hill Vatra Dornei 3-0
Dumbrăvița Timiș –Team Bucovina 3-0
Black Hill Vatra Dornei – Team Bucovina3-0
Tengo Salonta – Dumbrăvița Timiș 3-0

Grupa B

Futnet Oradea – Rechinii Tehnici 2-1
Futnet Timișoara – Tengo juniori 1-2
Futnet Oradea – Tengo juniori 3-0
Futnet Timișoara – Rechinii Tehnici 1-2
Tengo juniori – Rechinii Tehnici Câmp. 2-1
Futnet Oradea – Futnet Timișoara 3-0

Semifinale

Tengo Salonta – Tengo Juniori 2-1
Futnet Oradea – Dumbrăvița Timiș 3-0

Jocuri de clasament

Locurile 7-8: Team Bucovina – Futnet Timișoara 3-0
Locurile 5-6: Black Hill Vatra Dornei – Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc 2-1
Locurile 3-4: Dumbăvița Timiș – Tengo Juniori 2-1
Locurile 1-2: Tengo Salonta – Futnet Oradea 3-0

Loturi echipe participante:

Tengo Salonta: Alex Sorean, Nagy Darius, Bagosi István, Illyés Gergö, Denis Purjea
Futnet Oradea: Szabó Levente, Szabó Ferenc, Ioan Creț, Paul Creț, Remus Budău, Adrian Botoș, Jankó-Szép Tibor.
Dumbrăvița Timiș: Costel Ogășanu, Alex Ogășanu, Augustin Anghel, Cătălin Olariu, Csösz Krisztian
Tengo Juniori: Marc Bence, Lăzău Norbert, Bondár Bertalan, Suciu David, Halász Dániel
Black Hill Vatra Dornei: Paul Boncheș, Adrian Schipor, Teodor Lelcu,
Rechinii Tehnici: Eduard Oreste Sever, Dorin Țuțuraș, Cristian Noje, Sorin Pricăcian.
Team Bucovina: Daniel Ciobotea, Marius Niga, Ciprian Mazere, Doru Rotariu
Futnet Timișoara: Romulus Buia, Iulian Trif, Vasile Pop, Denis Trifoi.

Clasamentul etapei de la Oradea: 1. Tengo Salonta – 33 puncte , 2 Futnet Oradea 29 p, 3. Dumbrăvița Timiș – 24 p, 4. Tengo Juniori – 22 p, 5. Black Hill Vatra Dornei – 17 p, 6. Rechinii Tehnici Câmpulung Moldovenesc – 17 p, 7 Bucovina Team – 15 p, 8 Futnet Timișoara – 14 p.

Clasament general după două etape: 1. Tengo Salonta – 66 puncte , 2. Futnet Oradea – 54 p, 3. Dumbrăvița Timiș – 39 p, 4. Tengo Juniori – 39 p, 5. Futnet Timișoara – 36 p, 6. JSF Cluj-Napoca – 31 p, 7. Black Hill Vatra Dornei – 31 p, 8. Rechinii Tehnici Câmpulung-Moldovenesc – 31 p, 9. Bucovina Team – 15 p.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !