Tenis: România joaca cu SUA

Ghinion pentru reprezentativa României de Cupa Davis la tragerea la sorţi efectuată azi, la Paris. Echipa ţării noastre va întâlni, în primul tur al Grupei Mondiale, în deplasare, unul dintre principalii favoriţi la câştigarea trofeului, formţia SUA.

Partidele se vor disputa în perioada 10-12 februarie. Iata celelalte meciuri din primul tur al Grupei Mondiale:Austria – Croatia, Argentina – Suedia, Belarus – Spania, Elvetia – Australia, Germania – Franta, Olanda – Rusia, Chile – Slovacia.

Echipa SUA a pierdut în acest an în primul tur al Grupei Mondiale, pe teren propriu, în fata Croatiei, scor 2-3, americanii reusind o astfel de contraperformanta doar de sase ori în ultimii 24 de ani.

De remarcat ca, dupa ce i-a eliminat pe americani, Croatia a trecut si de echipa României, dupa o victorie cu 4-1, obtinuta la Split. SUA a revenit în Grupa Mondiala dupa ce a învins, la baraj, la sfârsitul saptamânii trecute, echipa Belgiei, cu scorul de 4-1.

Statele Unite au câstigat de 31 de ori Cupa Davis, primul succes datând din 1900, în prima editie a competitiei, iar ultimul din 1995, când SUA a învins în finala echipa Rusiei, scor 3-2.

Prosport.ro