Tensiune între medicii diabetologi

La începutul lunii august, prefectul Ilie Bolojan sustinea ca bolnavii de diabet bihoreni nu vor mai fi purtati pe drumuri si cerea conducerii Centrului de Diabet sa nominalizeze patru medici diabetologi care îsi desfasoara activitatea în Oradea, pentru a alege un post în teritoriu.

Toate bune si frumoase, însa nici pâna la ora actuala, nu se cunosc numele celor patru medici care vor pleca în unul din spitalele aflate în Marghita, Beius, Salonta sau Alesd. Desi au trecut de atunci trei saptamâni, nimeni nu stie nimic.

Ezitarea medicilor l-a scos însa din sarite pe dr. Tiberiu Bondar, managerul Spitalului Clinic Judetean Oradea, care le-a trimis ieri la toti cei 16 medici diabetologi o adresa. „Le-am spus care este numarul de posturi din spital si ambulatoriu si le-am cerut ca pâna luni, la ora 12 sa se decida care pleaca si care ramâne. Daca nu, vom trece la masuri extreme”, afirma cu convingere dr. Bondar.

Ezita sa spuna…

Noul sef al Sectiei de Diabet a fost surprins sa afle ieri de la reporterul Jb despre adresa respectiva. „Nu stiam de acest lucru, oricum nu pot sa dau acum nume, desi sunt în prezent doua decizii în acest sens. Nu as vrea sa fiu eu cel care sa-i numeasca. De aceea e un consiliu director”, se scuza dr. Amorin Popa, seful Sectiei de Diabet, care îi paseaza aceasta sarcina doctorului Bondar.

Evaluati la sânge

În cazul în care pâna luni nimeni nu se va decide, fiecarui medic în parte îi va fi evaluata activitatea medicala. „Pe fiecare medic îl vom evalua în functie de numarul de cazuri externat raportat pe pat, numarul de bolnavi din Ambulatoriu cât si în functie de indicele de complexitate a cazurilor”, sustine dr. Bondar. Pe lânga aceste criterii, se vor lua în considerare si cadrele medicale cu integrare clinica, cei care lucreaza si în mediul privat cât si cei care au împlinit vârsta de pensionare.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !