Tensiuni in lotul Olandei

Tensiuni in lotul Olandei
Atmosfera in tabara Olandei nu este asa de buna inaintea meciului pe care batavii trebuie sa il castige in Cehia, ca sa nu lase Romania pe drumuri.

Van Nistelrooy a lovit un coechipier la antrenament si l-a infuriat pe antrenorul Van Basten. Tehnicianul a declarat joi ca echipa sa trebuie sa castige cu Cehia. El este neinvins de 14 partide, la carma echipei nationale.

Antrenorul Olandei, Marco van Basten, a declarat ca a trebuit sa il calmeze prin amenintari pe Ruud van Nistelrooy, dupa ce atacantul lui Manchester United a lovit un coechipier, la antrenamentul de miercuri.

Van Nistelrooy si-a cerut scuze pentru incidentul in care l-a pocnit pe Ron Vlaar atunci cand acesta se afla intins la pamant.


“Mereu antrenamentele noastre sunt la limita, se joaca ca pe un tais de cutit. Este emotie si dorinta de joc. I-am explicat lui Ruud sa fie calm si sa isi trateze colegii cu respect”, a spus Van Basten intr-o conferinta desfasurata joi.

“Sambata avem un meci foarte important si trebuie sa castigam”, a mai spus tehnicianul Olandei. “Stim ca si Cehia doreste acelasi lucru”.

Revenind la Van Nistelrooy si la comportamentul acestuia, amintim ca el a primit cartonas galben cu Andorra, dupa un gest indecent manifestat la gol. Ulterior si-a cerut scuze jucatorului din Andorra… “Uneori mi se intampla sa imi pierd cumpatul. Si la meciuri, dar si la antrenamente dau tot ce pot”, a explicat valorosul atacant.

Olanda face deplasarea in Cehia cu 20 de jucatori, desi initial anuntase numai 19 din cauza accidentarii lui Kromkamp. Daca acesta nu va juca, va fi inlocuit de Nigel de Jong.

Interesant este ca Van Basten este neinvins de 14 meciuri ca antrenor al echipei nationale a Olandei, dupa ce a preluat-o de la Dick Advocaat in 2004. Isi va pastra Van Basten invincibilitatea si cu Cehia?

Cehii vor juca fara cinci jucatori de baza, printre care Jan Koller si Vratislav Lokvench.

Din cele 10 partide jucate intre Olanda si Cehia, batavii au obtinut 28 de puncte, iar cehii 24.


Sursa: Onlinesport.ro