Tensiuni intre legumicultori si florari

2Comentarii
Tensiuni intre legumicultori si florari
Mutarea florarilor de pe platoul din faţa Pietei Cetate în hala agroalimentară a creat tensiuni între comercianţi.

Cel care trebuie să rezolve situaţia este directorul general al RAPAS, Romulus Cosma. De luni, de când s-a făcut mutarea, în fiecare zi, în faţa birourilor s-au prezentat comercianţi nemulţumiţi de situaţie.

Nemulţumiţi

Dacă florarii care au fost mutaţi în hală s-au împăcat cu ideea, nu acelaşi lucru se poate spune despre comercianţii şi producătorii de legume şi fructe care avea mese la intrarea în hală şi care au fost mutaţi mai în spate.

„De când ne-am mutat, vânzările au scăzut considerabil. Sunt printre noi care nu au vândut chiar nimic de câteva zile”, ne-a declarat Nagy Andreea, producător de flori. Florarii speră ca clienţii să se obişnuiască cu noua locaţie şi spun că producătorii ar trebui protejaţi de regie. RAPAS a mutat în hala agroalimentară 25 de florari care aveau 38 de mese.

Producătorii şi comercianţii de legume-fructe sunt de părere că le vor scădea vânzările dacă vor fi mutaţi mai în spate. „Prin taxele pe care le-am plătit la RAPAS de 20 de ani îmi puteam cumpăra o garsonieră. Acum nu-mi convine să mă mute mai în spate. Mi-am făcut propriii clienţi, care ştiu că mă găsesc la intrare”, a precizat Lukacs Iosif, producător de legume şi murături. În situaţia lui sunt mulţi alţi comercianţi şi producători.

Romulus Cosma se vede pus în situaţia de a împăca şi capra şi varza, ceea ce nu este chiar atât de uşor, mai ales când părerile sunt împărţite şi în cadrul florarilor sau legumicultorilor. „Vă rog să vă stabiliţi câte trei-patru delegaţi de pe fiecare sector. Delegaţi care să vorbească în numele celorlalţi, după ce s-au pus de acord, şi să încercăm să rezolvăm situaţia”, le-a explicat directorul regiei pieţarilor pe care i-a invitat la el în birou.

Cum toţi doreau să fie la intrarea în hală, ideea care a rezidat din rândul comercianţilor a fost ca hala să fie împărţită pe sectoare de la un capăt la altul: flori, legume-fructe şi alimente.

În cele din urmă, pieţarii şi conducerea RAPAS au ajuns la un numitor comun. Cel puţin pentru moment. „Hala mare va fi sectorizată astfel: două rânduri de flori, două rânduri de legume-fructe, două rânduri de alimente şi unul de miere. Sectorizarea se va face după obţinerea avizelor de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru că trebuie respectate nişte norme”, ne-a informat Florin Alexandru, purtătorul de cuvânt al RAPAS, în urma discuţiilor dintre conducerea regiei şi pieţari.

DAN BIRTA

Parcare în loc de flori, la Piata Cetate

Parcare în loc de flori, la Piata Cetate2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor