Tentativă de furt de date

Tentativă de furt de date
ORADEA – Mai mulţi clienţi de Raiffeisen Bank România, abonaţi la servicii on-line, au fost asaltaţi ieri cu e-mail-uri prin care li se cereau in mod abuziv date personale, probabil pentru a fi folosite ulterior pentru golirea cardurilor.

Phishing-ul implică în general un e-mail trimis aparent de o bancă, o companie mare sau instituţie de stat către clienţii săi, cerându-le să intre pe un site pentru a-şi reintroduce datele personale – cod numeric personal, card bancar şi PIN, conturi de plată online şi parolele lor. Mai multe persoane au primit un mesaj pe e-mail care părea să fie transmis de către un birou de relaţii cu clienţii al Raiffeisen Bank România.

            Potrivit mesajului, Banca Raiffeisen ar fi derulat o procedură de reverificare a conturilor online, “datorită numărului crescând de fraudă în anumite ţări europene”.

            “Protejarea securităţii contului Dumneavoastră şi a reţelei Raiffeisen este principala noastră grijă. Ca măsură preventivă, trebuie să vă reverificaţi datele online pentru o mai mare siguranţă. Vă rugam să vă logaţi dând click pe linkul de mai jos”, se arată în textul mesajului.

            Mesajul este scris corect, fără erori gramaticale, conţine sigla băncii şi chiar detalii despre serviciile oferite.

            Adresa de Internet specificată în mesaj nu mai funcţiona, azi dimineaţă.

            În luna iulie a acestui an a fost descoperită o tentativă de furt de date personale care îi viza pe posesorii de carduri emise de mai multe bănci din România.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase