Teoretic, sunt de partea lor

ORADEA – În ultima vreme de nemulţumiri au avut parte nu doar dascălii ci şi elevii. Decizia Ministerului Muncii de a nu le mai acorda alocaţia de stat elevilor care au împlinit 18 ani a produs nelinişte în rândul puştilor.

Interesul dascălilor faţă de acest subiect nu pare a fi foarte mare. Teoretic, toţi sunt de partea puştilor, considerând că alocaţia ar trebui să o primească toţi elevii. Însă, dacă vine vorba de implicare directă, cadrele didactice se cam trag înapoi, fiind de părere că nu au cum să-i ajute. „Noi îi susţine şi considerăm că fac atâta timp cât sunt la şcoală, nu vârsta lor cronologică contează. Sunt de acord cu elevii, dar nu putem face nimic”, a spus Ioan Ţenţ, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI) Bihor. Acesta a mai spus că şi lipsa de interes este unul motivele pentru care dascălii nu se implică în astfel de acţiuni, dând exemplu protestele pe care le-a oraganizat SLI la care o bună parte din cadrele didactice nu au participat.

Pentru a evita discuţiile

De aceeaşi părere este şi Alexandru Salinslav, vicepreşedintele SLI Bihor. Acesta consideră că o implicare directă din partea dascălilor ar putea duce la crearea altor discuţii, cum ar fi manipulare copiilor. „Ce s-ar întâmpla, de exemplu, dacă elevii ar organiza un marş sau ceva de genul acest şi s-ar isca un scandal între ei. Profesorii ar fi luaţi la răspundere, nu?”, se întreabă Sanislav. Greva japoneză a fost doar una dintre acţiunile de protest prin care elevii şi-au arătat nemulţumirea. Deocamdată protestul a fost închis. „La finele acestei săptămâni, în cadrul şedinţei Consiliului Elevilor se vor decide următorii paşi pe care-i vom face”, spune Andrei Clanetaru, preşedinte Consiliului Elevilor din judeţul Bihor.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !