Terapie ocupaţională pentru copiii autişti

Oradea – Asociaţia S.O.S. Autism Bihor (ASAB) a organizat luni după-masa, la sediul Asociaţiei Caritas Catolica, un program de terapie ocupaţională pentru copii.

În timp ce părinţii s-au retras în sala de şedinţe pentru a discuta despre activitatea asociaţiei, copiii acestora şi-au ocupat timpul cu lucru de mână, în aer liber, supravegheaţi de Jakabbfy Emma, preşedintele Fundaţiei PRO Familiae. Rezultatul final a fost o serie de colaje, desene şi diferite obiecte colorate, din gips.

 

Sprijin pentru părinţi

ASAB a luat naştere în urmă cu trei luni, fiind înfiinţată de 14 părinţi cu copii autişti. Pe parcurs, numărul membrilor a crescut. Astfel, conducerea asociaţiei face tot posibilul pentru a atrage noi membri şi pentru a uşura viaţa părinţilor şi copiilor care suferă de această tulburare.

„Rugăm părinţii care doresc să ni se alăture să ne contacteze, pentru că noi nu îi putem suna. Autorităţile au datele lor de contact, dar nu ni le pot furniza, deoarece sunt confidenţiale”, atenţiona preşedintele asociaţiei, Szilagyi Laszlo, la întâlnirea de luna trecută. În cadrul şedinţelor lunare, părinţii îşi impărtăşesc problemele, dar şi experienţa.

Astfel, unii părinţi pot învăţa de la ceilalţi, care s-au confruntat deja cu o anumită problemă. Printre obiectivele ASAB se numără informarea şi conştientizarea publicului cu privire la această tulburare, prezentarea şi popularizarea metodelor de tratament şi un proiect mai ambiţios, crearea unei infrastructuri de ajutor şi sprijin pentru copii şi părinţi, a unor centre de zi, cămine rezidenţiale sau şcoli profesionale.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase