Teren pentru Arte şi FSE

Universitatea orădeană a primit de la Consiliul Local Oradea (proprietarul terenului) şi de la Consiliul Judeţean (proprietar al clădirilor situate pe teren) 2,3 hectare situate vizavi de campusul universitar. Instituţia de învăţământ superior a primit în administrare terenul şi clădirile pe o perioadă de 49 de ani şi are obligaţia ca într-un an să obţină de la Primărie PUZ şi PUD.

Suprafaţa face parte dintr-un lot şi mai mare de teren, ce se întinde pe 11,7 hectare. Obiectivul e păzit la această oră de către Direcţia Publică de Pază. Paznicii nu lasă pe nimeni înauntru, decât cu însoţirea unui personal abilitat. Motivul: pe terenul cu pricina sunt depozite militare, conform spuselor paznicilor…

Potrivit rectorului Antal, terenul primit de la autorităţi va fi folosit în favoarea Facultăţii de Arte Vizuale şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice. De altfel, situaţia locativă dificilă în care se află Facultatea de Arte Vizuale e cunoscută de mai mult timp. Cei de la Arte sunt obligaţi să iasă din spaţiul aflat în Cetatea Oradea, aceasta urmând să intre într-un proces de reabilitare prin fonduri europene.

În semn de mulţumire, rectorul Cornel Antal îi aştepta aseară la un dineu pe toţi factorii implicaţi în transmiterea către Universitate atât a terenurilor de pe strada Universităţii cât şi a celui de pe strada Traian Blajovici (fostă Abatorului).

Călin Corpaş0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !