Teren pentru Liceul Reformat?

ORADEA – În încercarea de a rezolva problema Liceului Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”, actualmente fără teren de sport, consilierii locali ai UDMR au cerut introducerea pe ordinea de zi a Consiliului Local din martie, a unei soluţii de compromis: un teren de sport amenajat pe o porţiune din suprafaţa ajunsă în proprietatea Bisericii Treime, din imediata vecinătate.

Actul a fost retras din plen, înainte de a se ajunge la discuţii, la iniţiativa Executivului local. Problema, însă, rămâne la fel de acută, apreciază reprezentanţi ai minorităţii maghiare din Legislativ. „Arhitectul-şef are, încă, sarcina să vadă cum rezolvă problema asta. Degeaba am schiţe, dacă nu am terenul”, spune Foldes Adalbert, consilier UDMR.

Temă de casă

În urmă cu o lună, în cadrul şedinţei ordinare a consilierilor, grupul UDMR a dat temă de casă Executivului local să depisteze un teren pentru sport în vecinătatea liceului din strada Andrei Şaguna, nu mai departe de 500 m. Dacă terenul găsit ar fi mai departe de jumătate de kilometru, municipalitatea ar trebui să asigure şi transportul elevilor la ora de educaţie fizică, cu un autobuz al regiei locale de transport în comun.

Aleşii maghiari au anexat solicitării de atunci o propunere de rezolvare: amenajarea unui teren de baschet cu clădire pentru vestiare, cu amplasamentul mărginit de Biserica Sfânta Treime din Parcul Traian nr. 11, Parohia Reformată Olosig, Casa parohială Sfânta Treime, Liceul Reformat „Lorantffy Zsuzsanna”, incinta blocurilor din Parcul Traian şi punctul termic.

Cristina Ghilea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase