Terenuri care încing spiritele

1Comentariu
Terenuri care încing spiritele
DEVA – Articolele apărute în Hunedoara Expres, privind situaţia terenurilor primite de tineri, de la primăria din Deva, încing spiritele.

Alin, un tânăr care a primit teren în accea zonă a venit la redacţie pentru a prezenta modul în care, din punctul său de vedere, tinerii au fost păcăliţi atunci când le-au fost atribuite acele terenuri. „Vreau ca devenii să cunoască adevărul. Nu mai vreau să aud de acel teren. Am cheltuit aproape 7.000 de lei şi nu am bătut un cui” a declarat tânărul.

 

Potrivit acestuia contractul care trebuia să fie unul de concesiune a fost făcut de comodat. „Această găselniţă a juriştilor Primăriei este în total dezacord cu ceea ce spune legea. În lege spune clar că terenurile trebuie să fie atribuite prin contract de concesiune. Practic încetarea contractului de comodat poate avea loc în condiţii care dezavantajează clar tinerii. Astfel în contract se specifică că atunci când interesul local o impune contractul încetează de drept, fără somaţie sau punere în întârziere şi fără intervenţia instanţelor de judecată. Adică dacă primarul vrea să construiască un sens giratoriu pe locul unde eu mi-am construit casa nu trebuie nici măcar să-mi trimită somaţie. O dărâmă şi gata!” susţine Alin.

 

O altă clauză a încetării contractului este ciudată din punctul său de vedere. Tânărul spune că, în cazul decesului celui care a încheiat contractul cu primăria Deva, terenul se pierde automat. Mai mult, în certificatul de urbanism eliberat de primărie terenul respectiv figurează ca teren intravilan. În extrasul de cartea funciară acest teren figurează ca arabil extravilan. „Este o nebunie. Nu înţeleg cum au putut să ne fraierească pe faţă” spune tânărul.

 

De asemenea, data eliberării certificatului de urbanism nu a fost făcută în termenul legal. Tânărul susţine că i-au fost cerute o serie de documente suplimentare deşi în lege se specifică clar documentele de care tinerii au nevoie atunci când vor să înceapă construcţia.
Nici măcar obligaţia primăriei de a preda terenul în stare de folosinţă nu a fost respectată. „Scoaterea terenului din circuitul agricol şi asigurarea utilităţilor era sarcina primăriei. Nu există un drum de acces către acele terenuri şi nici utilităţi. M-am săturat să văd cum acest primar ne minte în faţă” spune tânărul.

Precizări ENEL
Şi reprezentanţii companiei ENEL au ţinut să facă o precizare vizavi de declaraţia primarului Devei în articolul apărut în Hunedoara Expres. „La solicitarea Primăriei Deva, ENEL a întocmit şi avizat, la data de 28.06.2007, studiul de fezabilitate pentru extinderea reţelei electrice între strada Zăvoi şi Archia. Practic Primăria Deva putea începe demersurile legale pentru racordarea zonei la reţeaua de distibuţie” se arată în comunicatul remis redacţiei.

Iulian Stroia1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor