Terenuri vandute sub pretul pietei

2Comentarii
Terenuri vandute sub pretul pietei
Proiectele de hotãrâre privind aprobarea pretului de vânzare rezultat din negociere directã a unor terenuri a iscat controverse aprige la sedinta de marti a Consiliului Local. Liberalul Mihai Manea s-a opus aprobãrii proiectelor de hotãrâre, pe motiv cã preturile de vânzare sunt cu mult sub pretul pietei.

Consilierul si-a exprimat convingerea cã 15 euro pentru un metru pãtrat de teren în strada Sportului, în vecinãtatea Stadionului Municipal, respectiv 7 euro pe strada Navigatorilor este nejustificat de ieftin. Opinia lui Mihai Manea i-a contrariat pe membri comisiei de negociere, al cãrei presedinte este Marcel Bolos, directorul Directiei Patrimoniu din Primãrie.

Pasztor Sandor a respins vehement acuza liberalului, afirmând cã preturile se bazeazã pe estimãrile unor evaluatori si reprosându-i cã nu are încredere nici în colegi si nici în reprezentantii municipalitãtii. „Dati-mi voie sã mã îndoiesc de corectitudinea evaluatorilor”, a replicat Mihai Manea, recomandându-si colegilor sã mai citeascã anunturile din ziare pentru a se lãmuri în privinta preturilor la care se vând terenurile în Oradea.

Caracterul discutabil al preturilor stabilite de evaluatori este confirmat chiar de Raportul de specialitate 65.777 din 20.02.2006, care stabileste un pret de vânzare de 25 euro/mp plus TVA, în conditiile în care terenul a fost evaluat la 15 euro/mp.

Un agent imobiliar cu experientã, care doreste sã-si pãstreze anonimatul, ne-a declarat cã pe Calea Clujului, în zona Electrometal, valoarea terenurilor se ridicã la 50-60 mp. În zona strãzii Navigatorilor un metru pãtrat costã 10-15 euro, în timp ce pe strada Sportului, un metru pãtrat se vinde la 150-200 euro, aproximativ de zece ori mai mare decât pretul cerut de Primãrie, sustine aceeasi sursã.

Pengo Zoltan

 

Taguri:


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor