Terenurile, vedete şi în 2008

DEVA – Cele mai bune afaceri pe segmentul imobiliar vor continua să fie cele cu terenuri, susţin agenţii imobiliari deveni. Aici creşterile sunt estimate la 20-30% faţă de preţurile de anul trecut.

Cea mai mare creştere se va înregistra în cazul terenurilor situate în împrejurimile Devei. Aceasta pentru că în Deva terenuri disponibile sunt puţine şi oricum preţul lor a ajuns la sume exorbitante. În plus, suprafeţele oferite spre vânzare sunt mici şi se adresează mai mult celor care vor să-şi construiască o casă. „Terenurile aflate de-o parte şi de alta a DN7, înspre Sântuhalm, au cel mai mare potenţial de creştere în următoarea perioadă. Aceasta şi datorită investiţiilor mari în parcurile de retail din zonă. De asemena, înspre Archia, valoarea terenurilor va creşte pentru că aici există proiecte rezidenţiale care se vor lansa în acest an”, spune un agent imobiliar devean. În mediul rural, terenurile nu se vor scumpi cu mai mult de 5-10%, pentru că aici sunt probleme cu infrastructura de drumuri şi utilităţi. Excepţie fac zonele cu un real potenţial turistic unde este posibil ca preţurile să crească cu 25% până la finele anului.

Preţuri terenuri
Deva (zone centrale) între 20 şi 350 de euro/mp
Zona Zăvoi-Archia între 22 şi 130 euro/mp
Zona Bejan între 15 şi 30 euro/mp
Zona Deal 700 între 50 şi 80 euro/mp
Zona DN7 între 55 şi 150 euro/mp
Mediul rural între 2 şi 15 euro/mp0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !