Tergiversări penibile

ORADEA – Selecţia medicilor diabetologi a devenit o sarcină foarte grea pentru conducerea Spitalului Judeţean. Deşi prefectul cere de câteva luni ca medicii Secţiei Diabet a spitalului să se îndrepte şi spre ale centre din teritoriu, aceştia se încăpăţânează să tragă sforile de influenţă cât mai bine.

Comitetul Director al spitalului a întocmit un clasament al medicilor diabetologi pe baza a şase criterii. „Criteriile de selecţie a medicilor au urmărit numărul de cazuri tratate, numărul zilelor de spitalizare, durata medie de spitalizare, rata de utilizare a patului, numărul pacienţilor pe pat, cât şi rulajul pacienţilor. În urma acestor evaluări s-a constatat că punctajul este foarte strâns. Astfel s-a mai introdus încă un criteriu: suma realizată din aplicarea DRG/pat”, susţine dr. Tiberiu Bondar, manager al Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

Va urma astfel o altă selecţie, apoi dacă nici de data aceasta nu se va stabili nimic, nu se ştie care vor mai fi criteriile de selecţie. Un lucru este cert: situaţia de la Centrul de Diabet a devenit una jenantă, cu atât mai mult cu cât Bihorul are cei mai mulţi medici diabetologi concentraţi într-un singur loc, mai mulţi decât are însuşi Institutul de Diabet „N. Păulescu” din Bucureşti.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase