Termen prelungit la depunerea subventiilor

2Comentarii
Termen prelungit la depunerea subventiilor
Crescătorii de vaci din 19 localităţi bihorene pot beneficia de până la 250 de euro pe cap de vacă.

A treia perioadă de depunere a cererilor privind Schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vaca din zonele defavorizate a fost prelungită până la data de 15 februarie inclusiv.

„Măsura a fost luată pentru a oferi un sprijin efectiv producătorilor de lapte din aceste zone. Data limită de depunere a cererilor de transfer permanent pentru cota de lapte este 31 ianuarie 2011, conform prevederilor art. 14 alin (8) din HG 852/2006 privind aprobarea Metodologiei gestionării cotelor de lapte în România, cu modificările şi completările ulterioare”, a precizat Traian Abrudan, directorul Centrului Judeţean APIA Bihor. De asemenea, perioada de efectuare a controlului la faţa locului se prelungeşte până la data de 15 aprilie 2011 inclusiv.

Condiţiile de depunere a cererii, precum şi modalitatea de desfăşurare a controlului la faţa locului,  au rămas neschimbate.

Sprijin

Astfel, proprietarii de vaci de lapte care au exploataţia în zonele defavorizate pot beneficia de ajutor specific sub forma unei plăţi suplimentare.

Comunele situate în zona defavorizată de pe raza judeţului Bihor sunt: Aleşd, Borod, Bratca, Budureasa, Bulz, Cădeşti, Câmpani, Criştioru de Jos, Curăţele, Finiş, Lazuri de Beiuş, Lunca, Nucet, Pietroasa, Roşia, Şinteu, Şuncuiuş, Tărcaia şi Vaşcău.

Pentru a  beneficia de această formă de sprijin, crescătorii de vaci de lapte trebuie să îndeplinească anumite condiţii. Printre acestea se numără deţinerea unui efectiv de vaci de lapte cuprins între 2-15 capete. Vacile să fi fătat cel puţin o dată până la termenul limită de depunere a cererii, deţinătorii de animale să fie înregistraţi în sistemul de administrare a cotelor de lapte cu cotă de lapte pentru livrări şi/sau vânzări directe. De asemenea, efectivul de vaci de lapte din exploataţie pentru care se solicită ajutor specific să fie înscris în Registrul Naţional al Exploataţiilor RNE la termenul limită de depunere a cererilor iar efectivul de vaci de lapte pentru care se solicită ajutorul trebuie menţinut în exploataţie pe perioada derulării schemei de sprijin respectiv 2010-2013.

S.Al.

Taguri: , ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor