Termen prelungit la exhumări

Termen prelungit la exhumări
Orădenii care doresc să transfere osemintele celor dragi înmormântaţi în Olosig au termen până în 20 iulie.

Cei care doresc să depună cereri pentru exhumări din locurile de veci ale celor dragi înmormântaţi în fostul Cimitir Olosig mai pot să o facă până în 20 iulie. Întrucât a fost identificat un număr mare de morminte în zonă, în jur de 200, a fost prelungit termenul pentru procedura de transfer în Cimitirul Rulikowski, de la 30 iunie, la 20 iulie. Până în prezent au fost depuse doar 10 cereri de exhumare, dintre care trei au fost soluţionate. Cererile se depun la magazinul de pompe funebre al Regiei Autonome Pieţe Agrement Salubritate (RAPAS), de pe strada Primăriei nr. 34, de luni până vineri, între orele 8:00 – 19:00, sâmbăta între 8:00 şi 15:00 şi duminica de la 8:00 la 12:00.

Procedură

Procedura de transfer al osemintelor constă în identificarea decedatului (nume, anul înrmormântării), a locului (parcelă, rând, loc), executarea lucrării de exhumare (desfacerea mormântului, colectarea osemintelor), aşezarea într-un sicriu de dimensiuni reduse, transportul la cimitirul Rulikovski, salubrizarea locului de veci şi înhumarea în noul loc.

Municipalitatea a preluat de la Episcopia Romano Catolică Oradea în folosinţă gratuită pe 15 ani, o parcelă de 10.448 mp, din imediata vecinătate a Parcului Liniştii, pentru extinderea lui. Terenul a fost salubrizat şi va fi amenajat după exhumarea celor 200 de locuri de veci indentificate de RAPAS în zonă.

Malina Pop

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !