Termen prelungit la Pasajul Vulturul Negru

Reactualizat la:
10Comentarii
Termen prelungit la Pasajul Vulturul Negru
Primăria Oradea a prelungit termenul de execuție al lucrărilor de la Pasajul Vulturul Negru până pe 28 iulie.

Potrivit unui comunicat remis de Primăria Oradea, lucrările la pasajul Palatului Vulturul Negru se apropie de final. Momentan se mai lucrează la reabilitarea fațadelor interioare şi a acoperişului de sticlă, iar acestea urmează să fie finalizate până la finalul lunii iulie.

Firma executantă a lucrărilor este S.C Constructorul Sălard S.R.L, iar valoarea totală a lucrărilor este de 6.783.529,93 lei cu TVA.

„Față de aspectele prevăzute în contractul de lucrări, care a presupus lucrări de consolidare, restaurare și conservare incluse în faza I a prezentei investiții, în urma lucrărilor de investigare efectuate au rezultat informații suplimentare asupra stării monumentului de arhitectură, care au dus la necesitatea executării unor lucrări noi, și anume: intervenţii structurale la șarpanta și învelitoarea de la pasajul Vulturul Negru, intervenții arhitecturale la parament, dar și intervenții la picturile de pe fațadele pasajulului Vulturul Negru.
pasaj-vulturul-negru-2

Suprafaţa de pictură estimată a fi conservată şi completată în prima etapă a fost suplimentată în urma investigaţiilor efectuate cu 17,14 mp, respectiv 552,86 mp. În urma executării lucrărilor de decopertare (desfacere) din gangul de acces din str. V. Alecsandri (amânate şi datorită lucrărilor de refacere pasaj) au fost dezvelite mai multe niveluri de straturi picturale, care au necesitat analiza din partea specialistului care a elaborat studiul de parament”, transmite municipalitatea.

Modificări la proiectul inițial

La solicitarea istoricului care a coordonat lucrarea, s-a modificat soluția de închidere a casei de scară – intrarea la Federația Patronilor. Inițial aceasta era prevăzută cu parapet și tâmplărie din lemn, în sticlă securizată pe structură metalică. Istoricul și proiectantul lucrării au căzut de acord și au modificat proiectul din cauză că tâmplăria inițială a fost înlocuită, deci nu exista un model pentru reconstituire; această modificare răspunde și solicitării beneficiarului de a închide accesul în casa scării cu uși, cea din dreapta pentru utilizatorii de la etaj și cea din stânga pentru un spațiu care se va amenaja la cota parterului. „Și această închidere a casei de scară de la intrarea la Federația Patronilor va fi încheiată până la finalul lunii următoare”, informează reprezentanții primăriei.

Ultimul termen de execuție a lucrării a fost 30.06.2017, dar având în vedere problemele neașteptate apărute pe parcurs, urmează ca aceasta să fie terminată până la data de 28 iulie 2017, dată până la care se va înlocui planșeul corpului F și se va finaliza intrarea din pasaj spre Federația Patronilor.

pasajul-vulturul-negru-oradea-110Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor