Termen prelungit la subvenţii de la UE

1Comentariu
Termen prelungit la subvenţii de la UE
ORADEA - Termenul de depunere a cererilor de sprijin pe suprafaţă de la Uniunea Europeană a fost prelungit până la data de 25 iunie 2007 inclusiv, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Pentru cererile depuse după 31 mai vor fi aplicate penalizări de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, în conformitate cu art. 21 al Regulamentului CE nr. 796/2004. După depăşirea celor 25 de zile calendaristice, cererea va fi respinsă.
Campania de depunere a cererilor de sprijin a debutat la 1 martie 2007, termenul-limită iniţial fiind 15 mai 2007.

La solicitarea autorităţilor române, Comisia Europeană a aprobat prelungirea termenului-limită pentru depunerea cererilor de sprijin până la 31 mai 2007 inclusiv. Până în acest moment au fost depuse 1.241.000 cereri, reprezentând aproximativ 112% din suprafaţa de referinţă şi aproximativ 83% din numărul total de fermieri.

În Bihor
Potrivit informaţiilor primite de la Ioan Şumălan, directorul APIA Bihor, în judeţ au fost depuse 48.988 de cereri pentru o suprafaţă totală de 333.944 hectare. Şumălan este de părere că toţi cei care au dorit să depună cereri le-au depus în termen, dar dacă mai sunt solicitări, cererile pot fi depuse până în 25 iunie. „Cei care depun acum cererile trebuie să dovedească însămânţarea terenului până la 31 mai”, a precizat Ioan Şumălan.

După data de 25 iunie va începe verificarea cererilor pe teren, iar banii vor intra în contul fermierilor începând cu luna decembrie 2007. În altă ordine de idei, în aceste zile se află în Bihor o delegaţie a Uniunii Europene pentru auditul APIA.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor