Termene în fiscalitatea municipală

Termene în fiscalitatea municipală
Finalul lunii marchează expirarea termenului de depunere a declaraţiilor pentru stabilirea impozitului pentru spaţiile nelocative sau mixte, atenţionează Direcţia Economică din cadrul Primăriei. Pentru plata impozitelor pe proprietate, termenul este 30 iunie.

Astfel, la 31 mai 2016 expiră termenul pentru depunerea următoarelor acte: declaraţiile privind clădirile cu destinaţie nerezidenţială sau mixtă deţinute de persoanele fizice, declaraţiile privind clădirile deţinute de persoane juridice şi declaraţiile pentru mijloacele de transport radiate înainte de 31 decembrie 2015.

Prin urmare, contribuabilii mai au la dispoziţie două săptămâni pentru depunerea actelor care să stabilească nivelul impozitelor pe anul 2016, în cazul în care doresc să plătească integral înainte de 30 iunie şi să beneficieze de bonificaţii.

Primul termen de plată a impozitului pe clădiri, impozitul pe teren şi pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil s-a prelungit de la 31 martie la 30 iunie 2016. Contribuabilii care achită integral impozitele până la 30 iunie beneficiază de bonificaţia stabilită de către Consiliul Local, 10% în cazul persoanelor fizice, respectiv 5% în cazul persoanelor juridice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !