Termene prelungite la Finanţe

Reactualizat la:
Termene prelungite la Finanţe
Declarațiile fiscale ce trebuie transmise autorităților fiscale până pe 25 ianuarie 2017 ar urma să poată fi depuse până pe 27 ianuarie 2017, conform unui anunț recent al ANAF.

UPDATE! Proiectul de ordonanță de urgență înaintat de ANAF a fost aprobat în ședința de Guvern de miercuri, 25 ianuarie. „Termenul de depunere a declarațiilor fiscale, respectiv de plată a creanțelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017, a fost prelungit cu două zile, până la 27 ianuarie 2017 inclusiv, pentru a da contribuabililor mai mult timp să se conformeze.

Decizia a fost luată de Guvern printr-o Ordonanță de Urgență având în vedere faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere și că data de 25 ianuarie 2017 a fost precedată de patru zile nelucrătoare”, trasmite Guvernul României.


Răgazul ar urma să fie valabil și pentru creanțele scadente miercurea aceasta. Termenul-limită de 25 ianuarie 2017 pentru depunerea declarațiilor fiscale și plata creanțelor scadente ar putea fi amânat cu două zile, potrivit ANAF, în condițiile în care acesta este precedat de patru zile nelucrătoare. Astfel, decizia ar urma să fie luată de Guvern, prin ordonanță de urgență, chiar miercuri.

„ANAF a înaintat Proiectul de ordonanță de urgență privind prorogarea termenului de depunere a declarațiilor fiscale și de plată a creanțelor fiscale scadente la 25 ianuarie 2017 Ministerului Finanțelor Publice, în vederea inițierii procedurii de avizare și a includerii pe agenda de lucru a Guvernului din data de 25 ianuarie 2017. ANAF a inițiat această propunere având în vedere faptul că luna ianuarie reprezintă vârful anual de depunere, iar data de 25 ianuarie 2017 este precedată de patru zile nelucrătoare”, este explicat în comunicatul Fiscului.

Cele patru zile nelucrătoare la care se face referire sunt două de weekend (21 și 22 ianuarie 2017), o zi liberă pentru bugetari (23 ianuarie 2017) și o zi liberă legală pentru toți salariații (24 ianuarie 2017).

Printre declarațiile fiscale ce trebuie transmise autorităților până pe 25 ianuarie 2017 se numără formularul 100 („Declarația privind obligațiile de plată la bugetul de stat”), formularul 112 („Declarația privind obligațiile de plată a contribuțiilor sociale, impozitului pe venit si evidența nominală a persoanelor asigurate”) și formularul 300 („Decontul de taxă pe valoarea adăugată”).

Iar printre taxele și impozitele ce trebuie achitate până miercuri se numără contribuțiile sociale obligatorii și impozitul pe salarii, de exemplu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !