Termenul de modernizare, prelungit

Termenul de modernizare, prelungit
REŞIŢA – Până la 1 ianuarie 2007, brutarii trebuiau să aibe fabricile dotate cu echipamente şi să respecte normele UE. Acest termen a fost însă devansat până la mijlocului acestui an.

Plan de modernizare

O condiţie pentru respectarea normelor europene, este amenajarea brutăriei pentru asigurarea unor condiţii optime de producţie şi de igienă. Astfel, spaţiul destinat producţiei trebuie să aibă gresie şi faianţă şi să dispună de instalaţii de aerisire.

De asemenea trebuie să asigure o valoare nutritivă suficientă pentru o alimentaţie sănătoasă. Astfel, producătorii trebuie să aleagă şi să folosească materii prime (grâu, făină şi alte ingrediente) de calitate.

La noi în judeţ, producătorii de produse de panificaţie au prezentat Direcţiei Sanitar-Veterinare şi de Siguranţă a Alimentelor (DSVSA), un program de modernizare realizat de ei înşişi şi pe care s-au angajat să îl respecte şi să îl aplice până la sfârşitul lunii mai 2007.

„Ei au venit cu iniţiativa planului de modernizare. Conform tratatului încheiat cu UE, fabricile din acest domeniu trebuie să se conformeze normelor UE până la jumătatea acestui an, aşa că nu au de ales“, a declarat dr. Dumitru Stepanescu, directorul DSVSA.

Doina Rolea



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase