Termenul limită pentru depunerea Declaraţiei Unice este 31 iulie 2019

De Dan Birta
Reactualizat la:
La AJFP Bihor au fost amplasate zece calculatoare
La AJFP Bihor au fost amplasate zece calculatoare
Contribuabilii bihoreni care au obligaţia depunerii Declaraţiei Unice (DU) trebuie să se grăbească, termenul limită pentru depunerea Declarației Unice fiind data de 31 iulie 2019.

Cine depune Declaraţia

Prin acest formular se declară, după caz: impozitul pe veniturile realizate din România și din străinătate în anul 2018; impozitul pe venitul estimat a se realiza din România în anul 2019 sau impozitul aferent normei de venit; venitul estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuții sociale pentru anul 2019 și, după caz, contribuțiile sociale datorate în anul fiscal 2018.

Declarația unică se poate depune prin serviciul Spațiul Privat Virtual sau poate fi transmisă ANAF prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, pe baza unui certificat digital calificat.

De asemenea, începând cu data de 30 mai 2019 (O.U.G. nr. 35/2019 publicată în M.O. nr. 427/30.05.2019), Declarația Unică se poate depune și în format hârtie (la ghișeu) la organul fiscal competent sau se poate transmite prin poştă.

În plus, contribuabilii beneficiază de asistență și la sediul unităților fiscale pentru completarea și depunerea online, utilizând calculatoarele puse la dispoziția contribuabililor special pentru acest scop.

În Bihor

Potrivit informaţiilor primite de la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Bihor, la nivelul judeţului, gradul de depunere al declaraţiei este de 61%, iar la nivelul Oradiei – 65%.

În vederea derulării în bune condiții a campaniei de depunere a Declarației Unice, la nivelul județului au fost amplasate 14 calculatoare „self-service” în incinta organelor fiscale, astfel: zece calculatoare „self-service” la sediul AJFP Bihor (nouă calculatoare la parterul instituției și un calculator la Biroul Asistență pentru Contribuabili); patru calculatoare la sediile serviciilor fiscale orășenești: Aleșd, Beiuș, Marghita şi Salonta.

„Funcționarii publici desemnați asigură îndrumare și sprijin pentru înrolarea în Spațiul Privat Virtual (SPV), pentru completarea și depunerea prin mijloace electronice a declarației.

Tot pentru a veni în sprijinul contribuabililor, organele fiscale colaborează cu primăriile de pe raza județului Bihor, în sensul deplasării funcționarilor publici la sediile primăriilor pentru instruirea persoanelor desemnate de primării și pentru îndrumarea contribuabililor”, a precizat Marius Fandly, șef adjunct la AJFP Bihor.

Mai mult, structurile teritoriale ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală organizează, în întreaga țară, întâlniri cu contribuabilii, în cadrul cărora se prezintă tematici din domeniul fiscal, inclusiv tematici dedicate campaniei de depunere a Declarației unice.

Precizăm că MFP și ANAF au transmis, prin intermediul unei informări disponibile în contul de SPV al fiecărui utilizator, în rubrica „Mesaje”, informații detaliate despre depunerea Declarației Unice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !