Termopane PVC la castelul-spital

1Comentariu
Fostul castel are termopane din plastic
Fostul castel are termopane din plastic
Instalarea noului manager la Spitalul Aleşd coincide cu apariţia unor geamuri termopan cu rame din plastic în locul ferestrelor din lemn. Fostul şef al instituţiei, consilierul judeţean Ioan Hasas, spune că actualul imobil în care funcţionează spitalul este un fost castel construit în anii 1800.

Clădirea figurează pe lista monumentelor de patrimoniu. „Atunci când am început să-mi fac un plan de reparaţii la spital, am cerut Fundaţiei pentru Protecţia Monumentelor să-mi spună care este situaţia clădirii şi am primit în acest sens răspuns că imobilul este pe lista clădirilor de patrimoniu”, spune Ioan Hasas.

„Beţe-n roate”

Consiliul Local a prins în buget 3,5 miliarde de lei vechi pentru renovarea spitalului, în speranţa că ministrul Sănătăţii îşi va ţine promisiunea făcută cu prilejul vizitei în Aleşd şi va aloca fonduri pentru unitatea spitalicească.

„Dacă domnul Nicolăescu va vedea că ne ajutăm singuri şi am demarat deja lucrările, probabil va avea un impuls şi ne va da banii promişi. Chiar dacă nu a vehiculat nici o sumă în acest sens”, spune primarul Zeno Ţipţer.

În ceea ce priveşte lucrările de reparaţii, primarul de Aleşd susţine că acestea nu afectează cu nimic spiritul şi stilul clădirii. „Şi domnul Hasas să o lase mai moale şi să nu ne mai pună beţe-n roate. Pe timpul dumnealui s-au putut face lucrări…”

Părerea specialistului

Marius Indrieş, angajat la Direcţia Arhitectului-şef din cadrul CJ Bihor, spune că, în cazul clădirilor de patrimoniu, astfel de lucrări se pot face numai cu avizul primarului. „În România, primarul este emitentul unei astfel de autorizaţii. Schimbarea tâmplăriei, de exemplu, se poate face în astfel de situaţii numai folosind acelaşi material ca originalul şi la aceeaşi dimensiune”, ne-a declarat Marius Indrieş.

Veronica Bursaşiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor