Test auto mai uşor la Poliţie

13Comentarii
Test auto mai uşor la Poliţie
BIHOR – Noul cod rutier intrat în vigoare la finele anului trecut dă mari bătăi de cap şoferilor cărora le-a fost suspendat permisul pentru săvârşirea unei contravenţii.

Pentru a-şi redobândi dreptul de a conduce şoferii trebuie să promoveze un test de verificare a cunoştinţelor de circulaţie rutieră. Testul este compus din 15 întrebări cu răspunsuri de tip grilă, iar pentru a fi promovat trebuie răspuns corect la 13 dintre ele. Până în prezent în judeţul Bihor au avut loc şase astfel de testări, în fiecare vineri începând cu 22 decembrie. Însă din cei 418 şoferi care au fost verificaţi, doar 71 au promovat, ceea ce înseamnă în jur de 17%, media pe ţară fiind de 15%.

        Cum şoferii s-au plâns că majoritatea întrebărilor testului sunt din partea de contravenţii a codului rutier şi sunt prea grele, Poliţia anunţă că va mofica testul astfel încât să fie mai accesibil. Directorul adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), chestorul Gheorghe Popa (foto), a declarat, săptămâna trecută, într-o conferinţă de presă, că aceste teste urmează să fie modificate, în sensul reducerii gradului de dificultate al formulării răspunsurilor.

„Am cerut conducerii Poliţiei Rutiere ca aceste teste grilă să nu aibă un grad de dificultate prea mare, stabilindu-se aproape în totalitate întrebări care privesc regulile de afectuare a manevrelor în timpul conducerii”, a precizat Popa.

        Pe de altă parte, Popa nu consideră că cei care au dat acest exament nu au promovat din cauză că testele sunt prea grele, ci pentru că nu au învăţat.

Sfătuiţi să înveţe

„Conducătorii auto cărora le-a fost suspendat permisul trebuie să se pregătească. O persoană care a obţinut permisul în urmă cu mulţi ani, şi care s-a pregătit din Decretul 328 din 1966 şi regulamentul pentru aplicarea lui, trebuie să se pună la punct cu noile reglementări. Au apărut elemente de noutate nu numai în ceea ce priveşte răspunderea contravenţională şi infracţională, dar şi în privinţa regulilor de circulaţie. De exemplu, s-a schimbat prioritatea în sensul giratoriu, limitele de viteză, obligativitatea purtării centurii de siguranţă, şi altele”, spune inspectorul principal Claudiu Ciuclea, ofiţer în cadrul SPR.

Legea prevede că suspendarea dreptului de a conduce se prelungeşte automat până la promovarea testului de verificare.

Am cerut conducerii Poliţiei Rutiere ca aceste teste grilă să nu aibă un grad de dificultate prea mare” Gheorghe Popa

 13Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor