Test greu pentru CLM Arad

2Comentarii
Test greu pentru CLM Arad
ARAD - Consilierii locali vor fi chemaţi în această săptămână la o şedinţă extraordinară pentru a vota mai multe proiecte de hotărâri dificile.

Printre proiectele pe care executivul local vrea să le supună votului aleşilor locali se numără o nouă rectificare de buget, aprobarea studiului de fezabilitate privind modernizarea Ştrandului Neptun, încă un proiect legat de mijloacele fixe ale ştrandului, câteva proiecte ce ţin de înfiinţarea serviciului care urmează să ridice maşinile parcate ilegal sau abandonate şi să le ducă la un depozit, pentru a fi, apoi, recuperate de doritori pe bani grei şi, mai ales, proiectul privitor la modificarea studiului de fezabilitate privind lucrările realizate pe creditul BERD, care să ducă la creşterea valorii de execuţie a primei părţi din investiţie cu 10 milioane de euro.

Este aproape sigur că aleşii vor fi chemaţi să aprobe şi planul urbanistic de detaliu al unui mall ce se vrea ridicat în Aradul Nou.

Opoziţia atacă?

Fără doar şi poate, şedinţa CLM din această săptămână nu va fi una calmă şi e aproape sigur că de acum înainte nici o şedinţă de consiliu nu va mai fi liniştită, dacă ţinem cont că acum executivul şi consilierii PD vor trebui să se lupte nu doar cu independenţii din consiliu, ci şi cu liberalii.

Poate ar trebui amintit şi faptul că Primăria e pregătită de scandal sau măcar resemnată cu ideea.

Primarul Gheorghe Falcă ne-a recunoscut vineri faptul că Opoziţia pregăteşte un proiect de hotărâre legat de deja arhimediatizata afacere Elecon. Edilul nu a vrut însă să insiste asupra acestui subiect, amintit doar că aleşii vor să se constituie parte într-un proces.

Surprinzător pentru

Opoziţie, aceasta nu a făcut până acum nici o referire la proiectul cu pricina. Cel mai probabil, consilierii independenţi vor alege să vorbească doar în consiliu. Aceştia au renunţat de mult să mai ridice întrebări în şedinţele pe comisii şi au ales varianta şedinţelor CLM, pentru a se face auziţi de presă.

Doar în CLM

Probabil că Opoziţia a decis să-şi consume energia doar în CLM pentru ca impactul să fie mai mare. În repetate rânduri, Rodica Borza şi colegii independenţi au atras atenţia asupra faptului că CLM nu a scăpat încă de efectele afacerii Elecon şi că e posibil să fie chemaţi să răspundă civil pentru vânzarea terenului. O atenţionare de acest gen, făcută în ultima şedinţă CLM, i-a determinat pe consilierii PD să părăsească sala.

Revenind la şedinţa CLM din această săptămână, aceasta va fi, fără doar şi poate, una de urmărit.

Adriana Barbu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor