Testare pentru virus C la Penitenciarul Oradea

De Otilia Șandor
Screening în Penitenciar
Screening în Penitenciar
Toţi deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Oradea vor fi beneficiarii unui program de screening pentrud epistarea virusului hepatitei C.

Screeningul a fost iniţiat miercuri, 19 februarie a.c., în baza unei convenţii încheiate între Administraţia Naţională a Penitenciarelor şi o companie specializată în depistarea virusului hepatic şi informarea corectă a pacienţilor.

De reţinut că testarea nu este obligatorie, dar conducerea Penitenciarului speră că toate persoanele private de libertate, dar şi angajaţii din unitate vor accepta screeningul, pentru a afla dacă au sau nu acest virus. Importanţa depistării la timp a infecţiei cu virus C este esenţială pentru ca purtătorul să poată duce în continuare o viaţă normală. Odată depistat virusul C, persoana purtător are şansa de a se prezenta mai repede la medic şi de a primi informaţia despre o conduită terapeutică adecvată.

În cadrul screeningului, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Oradea vor primi şi informaţii despre modalităţi de transmitere a virusului C, dar şi despre modurile de prevenire ale infecţiei cu virus C.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !