Testări Cambridge la Dacia și Schiller

De Veronica Bursaşiu
Testări Cambridge la Dacia și Schiller
25 de elevi de la Dacia şi Schiller au susţinut o nouă rundă de testări Cambridge la Centrul de testare Dacia.

Şcoala Dacia a devenit centru pentru Young Learners English încă din 2009. Şi în acest an, coordonator al examenului a fost profesorul Liana Gherdan, reprezentantul local al Consiliului Britanic pentru examenele Cambridge.

Chiar dacă stăpânesc deja limba germană, opt elevi de la Liceul German „Friedrich Schiller” din Oradea, pregătiţi de profesoara Ioana Pop şi 17 copiii de la Şcoala „Dacia”, coordonaţi de profesoara Monica Urian au decis să-şi verifice competenţele şi la limba engleză.

Un adevărat exemplu de succes este Raisa Turcu- Nistreanu, clasa a V-a Şcoala Dacia. La 11 anişori, Raisa a dat toate examenele Cambridge specifice vârstei ei, iar acum se pregăteşte pentru a dobândi noi cunoştinţe. Raisa spune că învaţă engleză de când se ştie. Încă de când studia la Grădiniţa Trei Ursuleţi, Raisa a luat ore de enegleză şi în particular. „Pe lângă orele de studiu la şcoală, de două ori pe săptămână am şedinţe de studiu şi în particular. Apoi, citesc literatură în limba engleză. Acum nu trebuie să mă mai îndemne profesorii sau părinţii să învăţ fiindcă am descoperit că, de exemplu, atunci când trebuie să fac o lucrare, un referat, în limba engleză găseşti mai multă informaţie”, spune Raisa, care este olimpică şi la limba română la faza naţională, este premiantă şi la matematică şi care a susţinut recent şi un examen la limba chineză.

cambridge 1

Participanţii la testarea Cambridge au parcurs teste maraton. „Le sunt testate deprinderile de ascultare, vorbire, citire și scriere, cu accent pe probele de vorbire și ascultare. Totodată, copiii noştri se obişnuiesc cu structura examenelor, cu disciplina de examen, precum şi să-şi controleze emoţiile”, spune doamna Monica Urian. Examenele Cambridge sunt un prilej ca participanţii să se familiarizeze cu rigorile unui examen internaţional”,consideră profesorul Florian Hava, directorul Şcolii „Dacia”.

Cambridge English reprezintă o abordare unică în învățarea, predarea și evaluarea limbii engleze. Combină experiența și cunoștințele Cambridge English Language Assessment și ale Cambridge University Press. Cambridge English este condus de cercetători de talie mondială și are o misiune importantă: aceea de a oferi excelență în educație prin crearea de oportunități reale pentru cursanți și profesori oferind valoare profesorilor, instituțiilor de învățământ și angajatorilor promovând învățarea limbii ca beneficiu al societății în general.

Examenele Cambridge English sunt gândite să evalueze modul în care cursanții folosesc limba engleză pentru a comunica în situații din viața reală. Profesorii care pregătesc cursanți pentru examenele noastre le transmit abilități de comunicare pe care le pot folosi în viața de zi cu zi, la muncă și la studii.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !