Teste Cambridge la Gojdu

ORADEA – Sesiunea de iarnă a testelor Cambridge de limba engleză a debutat sâmbătă în amfiteatrul Colegiului Naţional „Emanuil Gojdu”, cu aportul voluntar al catedrei de engleză.

După doi ani în care s-au organizat la Oradea examene Cambridge de tip CAE (Certificate of Advance English), promovabilitatea foarte bună, adică 90% dintre candidaţi, faţă de media europeană de promovare, de circa 65%, a determinat Consiliul Britanic să aprobe şi examene de tip FCE (First Certificate English). Astfel, sâmbătă s-au adunat la CN „Emanuil Gojdu” 65 de candidaţi pentru CAE şi 30 pentru FCE, majoritatea de la unitatea şcolară gazdă, dar şi de la alte licee, inclusiv de la Şcoala de Frontieră „Avram Iancu”. Rezultatele se vor comunica în februarie, întrucât lucrările au fost trimise, spre corectare, la Institutul ESOL din Cambridge.

„Am ales testul Cambridge pentru că e valabil toată viaţa şi poate fi util pentru primirea unei burse în străinătate sau a unui loc de muncă într-o companie multinaţională”, ne-a explicat o candidată gojdistă.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase