Testele naţionale – sesiune specială

2Comentarii
Testele naţionale – sesiune specială
DEVA – O sesiune specială a testelor naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, inclusiv din anul şcolar 2006-2007, dar care nu au promovat testele sau examenul de capacitate, va avea loc între 21 ianuarie şi 11 februarie 2008.

Subiectele se vor extrage din variantele valabile pentru sesiunea din anul 2007 a testelor naţionale, publicate pe site-ul www.subiecte2007.edu.ro. Întrucât învăţământul obligatoriu în România durează zece ani, candidaţii respinşi la testele naţionale vor urma cursurile clasei a IX-a într-o şcoală de arte şi meserii.

 

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Hunedoara are în evidenţă “câteva mii de absolvenţi care au eşuat în încercările din anii trecuţi, dar dacă se vor înscrie la teste câteva sute va fi bine. Credem că va fi un interes scăzut dat fiind faptul că este început de an!” conform afirmaţiei insp.gen.adj.prof. Simion Molnar, IŞJ Hd. “În judeţul Hunedoara va fi organizat un centru de examen la Deva, însă, în cazul în care în Valea Jiului se vor înscrie mai mult de 100 de candidaţi, inspectoratul va cere ministerului o derogare pentru deschiderea unui centru şi în Petroşani. Acelaşi lucru este valabil şi pentru zona municipiului Hunedoara” spune insp.gen.adj.prof. Marta Mate, IŞJ Hd. Este asigurată cazarea candidaţilor pe durata examenului, în internate cu cantine şi transportul lor către centrul de examen.

Calendarul desfăşurării:
21-25 ianuarie – înscrierea candidaţilor;
4 februarie – test scris – Limba şi Literatura Română;
5 februarie – test scris – Limba şi Literatura maternă;
6 februarie – test scris – Matematică;
7 februarie – test scris – Geografia României sau Istoria românilor;
9 februarie – Afişarea rezultatelor (până la ora 16) şi depunerea contestaţiilor (orele 16-20);
10 februarie – Rezolvarea contestaţiilor;
11 februarie – Afişarea rezultatelor finale.

Sanda Bocaniciu2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor