Textilele la control!

Textilele la control!
Doi importatori si 79 de vânzãtori de articole textile din Bihor au fost verificati recent de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Bihor. S-a avut în vedere controlarea mãsurii în care acestia respectã prevederile legale privind denumirea, marcarea compozitiei fibroase si etichetarea produselor textile.

Abateri multe

Numãrul agentilor economici cu abateri este îngrijorãtor, în conditiile în care inspectorii OJPC au întocmit procese verbale de constatare a contraventiei pentru 78 din cele 81 de societãti verificate.

„Marea majoritate a agentilor economici verificati – 75 – comercializa articole textile cu deficiente în ceea ce priveste informarea consumatorilor cu privire la denumirea produsului, marca si adresa producãtorului, si principalele caracteristici tehnice”, a spus Cristiana Bigan, director executiv la OJPC Bihor.

Aproape toate societãtile economice sanctionate comercializau produse importate din Turcia si China, achizitionate din complexele comerciale Europa sau Dragonul Rosu din Bucuresti. Desi au aplicat etichetele proprii pe produse, traducând elementele de identificare si caracterizare ale produselor, acestea erau deficitare în privinta datelor de identificare a importatorului.

O altã formã de eludare a legii, frecvent întâlnitã la o serie de agenti economici, este neafisarea pretului de vânzare a produselor. Valoarea totalã a articolelor textile verificate a depãsit 174.460 RON.

Sanctiuni

Sanctiunile contraventionale au însumat 23.300 RON. „Articolele cu deficiente de informare au fost oprite temporar de la comercializare si s-au stabilit termene ferme pentru remedierea acestora”, a subliniat Bigan.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !