Tezaur folcloric la Teatru

Tezaur folcloric la Teatru
Teatrul de Stat din Oradea va gazdui în data de 14 decembrie, începând cu ora 18:00, un concert extraordinar de colinde. Devenit deja o traditie la nivel national, editia de Craciun a „Tezaurului folcloric”, desfasurata sub genericul „Deschide usa, crestine”, a ajuns în acest an la Oradea.

Onoarea care i-a fost atribuita urbei de pe malurile Crisului, aceea de a gazdui sub acoperisul uneia dintre cele mai prestigioase institutii culturale locale artisti de calibru din întreaga tara, dovedeste înca o data aprecierea de care se bucura traditiile populare de pe plaiurile bihorene.

Evenimentul – desfasurat sub patronajul Televiziunii Române, în colaborare cu Consiliul Judetean Bihor, Ansamblul artistic profesionist „Crisana”, Primaria Oradea si Uniunea Vatra Româneasca – vine în întâmpinarea Sarbatorilor de iarna, ca de fiecare data, cu cele mai reprezentative cânturi de Craciun, adunate din toate colturile tarii.

Pe scena Teatrului vor urca, pe lânga membrii Ansamblului folcloric „Crisana”, multi dintre cei mai cunoscuti si îndragiti interpreti de folclor. Dintre numele cu rezonanta pe scena artistica populara vor fi prezenti: Sava Negrean Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, Ionut Fulea, Daniela Condurache, Dan Dobosoi, Cornelia Ciobanu, dar si Radu Ciortas, Cristian Pomohaci, Nineta Popa si Gabriela Tuta.

Directorul artistic al acestei manifestari este cunoscutul cântaret si conducator al ansamblului „Crisana”, Leontin Ciucur, iar sufletul evenimentului artistic este, ca de fiecare data, realizatoarea si prezentatoarea Marioara Murarescu.

Biletele pentru concert se gasesc la Filarmonica de Stat Oradea.

Laura Voicu

Taguri: