Teze cu subiect unic, din semestrul II

2Comentarii
Teze cu subiect unic, din semestrul II
ORADEA – Încă de la începutul anului şcolar a început să circule zvonul cum că testele naţionale vor fi înlocuite cu tezele cu subiect unic.

Chiar dacă nu s-a anunţat nimic oficial, presa naţională a trâmbiţat faptul că Mihail Hărdău, ministrul Educaţiei şi Cercetării, a dispus eliminarea testelor naţionale şi înlocuirea acestora prin acest nou sistem de evaluare, respectiv tezele cu subiect unic, începând chiar cu anul şcolar în curs.

Incertitudini pentru 2008
Conform informaţiilor primite de la reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, în acest an şcolar testele se vor desfăşura ca şi până acum, în pofida faptului că în semestrul al II-lea se va trece la tezele cu subiect unic. „Numai din semestrul a doilea se va face un fel de testare a tezelor cu subiect unic. Deocamdată nu ştim cât de eficiente vor fi, depinde ce se urmăreşte prin această evaluare”, spune Liliana Antonescu, inspectorul şcolar general.

Aceasta a mai precizat că în privinţa anului şcolar 2007/2008 situaţia este deocamdată incertă, având în vedere că nu se ştie care va fi modul de evaluare a absolvenţilor de clasa a VIII-a, respectiv de repartizare a acestora în clasa a IX-a.

Eliminarea testelor naţionale şi înlocuirea acestora cu tezele cu subiect unic ar avea o serie de repercusiuni asupra elevilor şi cadrelor didactice. Astfel, dacă timpul de rezolvare a subiectelor acordat în cazul testelor naţionale este de trei ore, în cazul tezelor timpul va fi redus la 50 de minute, ceea ce duce la ideea că elevii vor fi mai slab pregătiţi, consideră o parte din cadrele didactice.

Ioana Iuhas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor