Tezele cu subiect unic, în mai

Tezele cu subiect unic, în mai
ORADEA – Premiera tezelor cu subiect unic pentru elevii de clasa a VII-a va avea loc la începutul lunii mai. Metodologia de organizare şi desfăşurare a acestor examene a fost aprobată, în cursul acestei săptămâni, de către ministrul Educaţiei şi Cercetării, Mihail Hărdău.

Prima probă, cea de matematică, va avea loc la data de 4 mai, urmată de proba la limba şi literatura maternă, din data de 10 mai. Examenul cu subiect unic la limba şi literatura română va fi susţinut de elevi la data de 17 mai. „În momentul de faţă, tezele cu subiect unic sunt la faza experimentală. Prin intermediul acestora se doreşte înlăturarea testelor naţionale, respectiv modificarea modului în care elevii vor susţine admiterea în clasa a IX-a”, spune Daniel Negrean, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

5.500 de experimentaţi

Numărul elevilor care participă la acest experiment este de aproximativ 5.500 la nivelul întregului judeţ. De adevăratele teze cu subiect unic vor avea parte elevii care în prezent sunt în clasa a VI-a. Ponderea notelor obţinute la teze va fi de 25% din media semestrială, durata tezei fiind de 50 de minute. Evaluarea o vor face doi profesori evaluatori, alţii decât cei ai şcolii în care se susţine proba.

La fel ca şi până acum, în cazul în care între rezultatele corectorilor apar diferenţe mai mari de un punct, lucrarea va fi reevaluată de un al treilea profesor. Subiectele vor fi elaborate de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare. Toate probele vor fi scrise şi vor conţine subiecte din materia clasei a VII-a, semestrul al II-lea.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !