Tezele unice susţinute în mai

3Comentarii
Tezele unice susţinute în mai
Deva – Elevii claselor a VII-a, vor susţine, pentru prima dată în istoria învăţământului românesc, teze cu subiecte unice la limba română, limba maternă şi matematică, în semestrul a II-lea al anului şcolar 2006-2007.

Proba la Matematică va avea loc pe 4 mai, urmată, pe 10 mai, de Limba şi literatura maternă, iar pe 17 mai de cea de Limba şi literatura română. Evaluarea are caracter de pilotare în scopul verificării atât a procedurilor de organizare şi desfăşurare elaborate, cât şi a capacităţii sistemului de a aplica o nouă formă de evaluare la nivel naţional.

„Tezele cu subiect unic au regim de teze semestriale, iar rezultatele obţinute nu vor afecta procedura de admitere la liceu a elevilor aflaţi acum în clasa a VII-a şi a VIII-a. Ele vor fi susţinute în fiecare unitate de învăţământ în care sunt şcolarizaţi elevi în clasa a VII-a. În acest sens, în fiecare dintre aceste şcoli se va constitui o comisie”, precizează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, Dumitru Rus.

Durata unei teze este de 50 de minute, iar notele obţinute vor avea o pondere de 25% din media semestriala. Evaluarea va fi făcută de doi profesori evaluatori, alţii decât cei ai şcolii în care se susţine proba. Dacă între rezultatele corectorilor apar diferenţe mai mari de un punct, lucrarea va fi reevaluată de al treilea profesor. Subiectele vor fi elaborate de Serviciul Naţional de Evaluare şi Examinare. Toate probele vor fi scrise şi vor conţine subiecte din materia clasei a VII-a, semestrul al II-lea.

Sanda Bocaniciu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor