Thy Veils, live, în Cetatea Oradea

De Camelia Busu
Reactualizat la:
Thy Veils, live, în Cetatea Oradea
Evenimentele marca Thy Veils sunt spectacole audio-vizuale ce îşi transportă auditoriul către lumea interioară.

Un eveniment ce nu trebuie ratat pentru deosebita experienţă pe care o oferă vizual şi auditiv. Thy Veils revine în Oradea miercuri, 25 iulie de la ora 21:30 în Cetatea Oradea, la Teatrul de vară, cu un spectacol de excepție ce marchează 20 de ani de activitate. Intrarea este liberă.

Ansamblul timişorean de artă sincretică Thy Veils este un nume rezonant pentru stilurile electronic, ambient, neoclasic și world fusion, recunoscut internațional pentru cine-concertele spectaculoase și proiecțiile de artă video. Creat din pasiune pentru contemplare și uimire față de legile cosmice, proiectul reprezintă un experiment veritabil, perfecționat în ani de muncă artistică, fără compromis.

Thy Veils este un concept care s-a transformat într-un stil, meditaţie complexă şi minimalistă. Născut din realitatea mileniului trecut, cultivat prin exprimarea și comunicarea mediatică digitală, arta lui Thy Veils vorbește prin viziunea densă despre explorare, experimentare şi căutare în sfera nedefinitului.

Artă scenică

Thy Veils a început ca un proiect de studio în anul 1995, condus de Daniel Dorobanţu, şi curând a devenit un pionier al muzicii ambientale din România. După 13 ani de producţie de studio, în 2008 Daniel transformă Thy Veils într-un ansamblu de artă scenică. Muzicianul Daniel Dorobanțu a produs 11 albume de studio, numeroase lucrări de artă video, instalații, spectacole live și experimente multimedia, muzică de film şi dans contemporan.

Tematica Thy Veils gravitează ideatic în jurul introspecției, a stărilor contemplative şi extatice, părți ale unui itinerariu spiritual susținut de tendința expandării propriilor limite. Proiecțiile de artă video semnate de Daniel Dorobantu nu doar însoțesc muzica. Sunt parte egală din spectacol. Sau un spectacol în sine. Un mediu muzical-vizual feeric, care facilitează transportarea audienței în alte lumi.

Evenimentele live marca Thy Veils sunt spectacole audio-vizuale ce îşi transportă auditoriul către lumea interioară şi profunzimea incomparabilă a înţelegerii empatice şi a contemplării.

„Neoradiant” este următorul pas în odiseea Thy Veils, o nouă şi vastă dimensiune. „Neoradiant” este definit ca fiind o viziune artistică focusată pe viitor, şi care te duce acolo surprinzându-te prin explorarea liberă a Universului. Sub acest nume, sunt produse şi lansate nu doar piese noi şi artă video, dar şi spectacole conceptuale, benzi desenate, instalaţii şi concepte fotografice şi multe altele.

„Cerul îşi găseşte propriul scop pentru lucruri, făcând loc pentru nesfârşita împărăţie a lumii. Destinul este silabisit într-o constelaţie, vibrând pe o frecvenţă a cărei nume a fost cristalul”
Spectacolul de miercuri este un eveniment finanţat de către Direcţia de Dezvoltatre şi Implementare Proiecte – Consiliul Judeţean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !