Tichete de vacanţă, din iulie

ORADEA - Începând cu luna iulie a acestui an, angajaţii din România ar putea beneficia de tichete valorice pentru petrecerea concediului. Lege tichete de vacantaTurism in Romania

În urma unei şedinţe desfăşurată săptămâna trecută, între reprezentanţii Ministerului pentru IMM, Comerţ şi Profesii Liberale, ai agenţiilor de turism, patronatelor şi sindicatelor din turism, s-a stabilit că pentru acordarea vaucherelor de vacanţă vor contribui numai angajatorii. În prima fază, conform legii tichetelor de vacanţă, se dorea ca voucherele să fie acordate în urma contribuţiei angajatului şi angajatorului într-un fond.

La nivel de unitate

„Am stabilit un alt principiu de acumulare a fondurilor necesare voucherelor de vacanţă, anume la nivelul fiecăriu unităţi. S-a renunţat la crearea acelui fond comun pentru gestionarea banilor, care ar fi ridicat foarte multe suspiciuni. Această variantă este mai simplă şi sperăm să fie aprobată”, a declarat preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Daniel Vasilescu. Potrivit lui Vasilescu, angajaţii care vor beneficia de de astfel de vouchere le vor putea utiliza direct la unităţile de cazare sau prin agenţiile de turism.

Aceste vouchere vor fi date angajatului în perioada în care şi-a programat concediul. Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) din România, Dragoş Anastasiu, este de părere că acordarea de către angajator a voucherelor de vacanţă în funcţie de salariul angajatului va stimula interesul acestuia din urmă pentru corectitudinea cifrei din carnetul de muncă. „Angajatorul poate da acest voucher sub forma unui bon în valoare de un saliu brut sau două salarii brute. Acest fapt ar putea încuraja angajaţii să ceară să li treacă tot salariul în contractul de muncă şi ar putea determina micşorarea evaziunii fiscale”, consideră Dragoş Anastasiu

Deductibile

Prin intermediul tichetelor de vacanţă, angajatorii îşi vor putea fideliza angajaţii. Spre deosebire de primele de vacanţă, tichetele de vacanţă nu vor fi impozitatte, ci numai deductibile fiscal. pe de altă parte, reprezentanţii FPTR se aşteaptă ca implementarea acestei legi să descurajeze turismul la negru, pentru că voucherele se vor acorda numai pentru unităţile turistice clasificate..
Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !