Tichetele de creşă nu se acordă

Tichetele de creşă nu se acordă
BUCUREŞTI – Tichetele de creşă, care ar fi trebuit eliberate de la 1 ianuarie, sunt încă departe de a ajunge la beneficiari. Ministerul Muncii a stabilit că aceste tichete pot fi acordate părinţilor care se întorc la serviciu înainte de a-şi încheia concediul legal de creştere a copilului.

Ele nu au fost încă tipărite şi nu e foarte clar nici modul în care vor fi folosite. Tichetele de creşă ar fi trebuit să fie tipărite de aceleaşi firme care fac şi bonurile de masă, dar asta nu s-a întâmplat deocamdată.

“Nu toţi angajatorii sunt obligaţi să acorde tichete de creşă, ei trebuie să îndeplinească anumite condiţii, conform codului fiscal. Iar creşele trebuie să aibă încheiate contracte cu unităţile emitente de tichete de creşă”, a precizat Mihaela Boldor, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Finanţe Publice Hunedoara.

Tichetele de creşă ar fi trebuit eliberate începând cu 1 ianuarie.

“Valoarea unui tichet este de 300 de RON, ele se acordă angajaţilor care nu beneficiază de concediu prin administraţia de creştere a copilului”, a precizat Octavian Băgescu, director Direcţia de Muncă şi Solidaritate Socială, Hunedoara. Modul de folosire a tichetelor de creşă nu este clar descris.

“Nu le-am văzut, nu ştiu cum arată, dar văd o discordanţă între cuantumul unui tichet lunar şi alocaţia de hrană stabilită prin hotărâre de guvern, e o diferenţă de două milioane care nu ştiu ce se va întâmpla cu ea”, a precizat Florian Cazan, director Creşă Deva. În Deva există o singură creşă, unde sunt înscrişi 50 de copii până la doi ani. Pentru ei părinţii plătesc 90 de lei pe lună.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !