Tichetele de creşă se mai acordă?

Tichetele de creşă se mai acordă?
REŞIŢA – Tichetele de creşă, care ar fi trebuit eliberate de la 1 ianuarie 2007, sunt încă departe de a ajunge la beneficiari. În Reşiţa există foarte mulţi părinţi care ar fi fost încântaţi de primirea acestor tichete.

Ministerul Muncii a stabilit că tichetele pentru creşă pot fi acordate părinţilor care se întorc la serviciu înainte de a-şi încheia concediul legal de creştere a copilului. Din păcate, tichetele nu au fost nici măcar tipărite şi nu este foarte clar nici modul în care vor fi folosite.

Tichetele de creşă ar fi trebuit să fie tipărite de aceleaşi firme care fac şi bonurile de masă, dar asta nu s-a întâmplat deocamdată. Nu toţi angajatorii au obligaţia însă, să acorde tichete de creşă, ei trebuie să îndeplinească anumite condiţii, conform codului fiscal. Pe de altă parte, creşele trebuie să încheie contracte cu unităţile emitente de tichete de creşă.

Valoarea unui tichet este, sau mai bine zis ar trebui să fie, de 300 de lei. Pentru fiecare copil care merge la creşă părinţii trebuie să plătească în jur de 90 de lei pe lună, o sumă mare dacă stăm să ne gândim la nivelul salariilor din municipiul nostru.

Am stat de vorbă şi cu oamenii obişnuiţi care ne-au spus: „Eu am deja doi copii, iar din cauza programului am fost nevoită să-i duc la creşă şi mai apoi la grădiniţe cu program prelungit. Acum sunt la o astfel de grădiniţă şi mă costă cam 150 de lei pe lună.

Ar fi trebuit să acorde tichetele dacă au promis“, este de părere Ioana Vâlcu, din Reşiţa. Pe de altă parte, Mirela Radu crede că: „Pentru mame este mai convenabil să stea acasă şi să primească indemnizaţia de maternitate.

Dacă s-ar duce la muncă ar lua, patru cinci sute de lei, pe când aşa primesc 800 de lei“. De aceeaşi părere este şi Costică Teleagă, „soţia mea va sta acasă, este cel mai bine pentru copil. Nu l-aş da la creşă pentru că sincer, nu prea am încredere. Povestea asta cu tichetele, nu sunt nimic mai mult decât nişte promisiuni ale politicienilor. Ne-am săturat!“

Anca Preda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !