Timisenii sunt mai putin datori la banci

De Marcel Hoster
Timisenii sunt mai putin datori la banci
Sumele rămase restante la creditele bancare ale timişenilor încep să scadă. Datele oficiale arată că luna martie a adus un grad de plată a datoriilor ceva mai bun decât în urmă cu o lună. În plus, se poate vedea şi o revigorare a operaţiunii de acordare de credite.

Datele oficiale făcute publice de Banca Naţională a României arată că sumele neplătite la termen de clienţii persoane fizice şi firme, rămase neplătite la timp pentru creditele bancare, au fost în luna martie, ultima analizată, de 342 milioane la lei, respectiv 583 milioane de lei, echivalent la cele acordate în alte valute. Situaţia arată o îmbunătăţire faţă de luna februarie, fiind vorba de câteva zeci de milioane mai puţin. Astfel, în februarie, sumele restante erau de 374 milioane la creditele în lei, respectiv 605 milioane, la cele în valută. Cel mai bine stăm la sumele acordate în moneda naţională, acolo unde scăderea restanţelor a fost una importantă, valoarea scăzând sub cea înregistrată la începutul anului, respectiv 359 milioane de lei.

O creştere a avut loc şi la valoarea creditelor acordate. Astfel, de la 2,545 miliarde de lei existenţi în sold la băncile timişene în februarie s-a ajuns la 2,550 miliarde de lei. De asemenea, la creditele în alte valute creşterea a fost de la 6,370 miliarde la 6,427 miliarde de lei. Aceasta arată că economia judeţului începe, cât de cât să funcţioneze.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !