Timisoara sub nameti: prima ninsoare serioasa le da batai de cap soferilor

De A. Strugariu
Reactualizat la:
Prima zapada in Timisoara a dat batai de cap soferilor
Prima zapada in Timisoara a dat batai de cap soferilor
Prima zi de iarnă adevărată, sâmbătă, la Timişoara. În oraş ninge de ore bune şi se circulă cu dificultate din cauza zăpezii care s-a aşternut pe carosabil. Primarul Nicolae Robu anunţă că toate utilajele sunt pe teren şi că se vor deszăpezi cu prioritate intrările în municipiu şi arterele principale ale urbei. Edilul face apel la timişoreni să-şi cureţe de zăpadă trotuarele din faţa caselor.

Chiar dacă mulţi şoferi au reclamat faptul că n-au prea întâlnit utilaje de deszăpezire pe străzile Timişoarei în drumul lor sau că cele pe care le-au întâlnit nu fac față şi că se circulă greu, oficialii primăriei spun că acestea sunt la treabă, iar deszăpezirea se va face… „în limita capacităţii”.

Primarul a şi transmis un mesaj către timişoreni, sâmbătă, după câteva ore de ninsoare.

„Astăzi şi mâine, în oraşul nostru va ninge abundent şi, în anumite momente, va viscoli. La ora actuală, toate utilajele firmelor ce au contract de deszăpezire cu primăria sunt pe teren. Se deszăpezesc, cu prioritate, intrările/ ieşirile în/ din oraş şi străzile principale, atât centrale, cât şi periferice. În limita capacităţii, se va intra, desigur, şi pe străzile mai puţin importante. Vă rog şi pe dumneavoastră să deszăpeziţi trotuarele din faţa caselor/blocurilor dumneavoastră. Vă asigur că eu şi cei doi viceprimari vom fi la foc continuu în comandament, inclusiv pe teren, atâta cât va fi nevoie”, dă asigurări primarul Nicolae Robu, cel care le promitea timişorenilor, luna trecută, că în această iarnă nu se va mai întâmpla ca în anii trecuţi, că se va interveni prompt pentru curăţarea drumurilor de nea şi că nu ne vom baza doar… „pe Cel de sus”, aşteptând să crească temperaturile şi să se topească de la sine zăpada.

În Timişoara există doi operatori mari care trebuie să se ocupe de deszăpezirea oraşului, care a fost împărţit în şase zone – Retim răspunde de şase sectoare, iar societatea Drumuri Municipale de două -, Horticultura şi Drufec au împărţite spaţiile verzi pe timp de iarnă şi trebuie să cureţe de zăpadă aleile din parcuri, cei de la ADP sunt obligaţi să deszăpezească parcările, RATT răspunde de liniile cale şi o parte din staţiile mijloacelor de transport în comun, iar în unele situaţii pot interveni şi voluntarii de la Salvo, spun reprezentanţii primăriei. Potrivit autorităţilor locale, societăţile dispun de zeci de utilaje de deszăpezire.

La Punctele Cardinale și în alte intersecții din oraș au fost scoase la deszăpezit, sâmbătă, și mai multe echipe de deținuți de la Penitenciarul Timișoara.

Timişorenii care vor să facă sesizări cu privire la drumuri impracticabile sau alte probleme cauzate de căderea ninsorilor pot suna la dispeceratul Poliţiei Locale, la telefon 0256-968, care va transmite mai departe sesizările lor celor care trebuie să intervină.

UPDATE. Primarul Nicolae Robu a transmis un nou mesaj legat de deszăpezire în jurul orei 22. Edilul a anunțat că se va interveni toată noaptea și că duminică, chiar în ziua alegerilor, în Timișoara se va putea călători gratuit cu mijloacele de transport în comun pentru a avea cât mai puține mașini pe șosele. În ciuda nemulțumirilor exprimate de șoferi cu privire la modul în care s-a circulat sâmbătă în oraş, Robu spune că n-a văzut “blocaje semnificative”.

„Acţiunea de deszăpezire va continua toată noaptea, şi mai apoi cât va fi nevoie, în trei schimburi, cu toate forţele de care dispunem. Voi fi, şi pe mai departe, prezent nemijlocit în proces, mai ales pe teren. Astăzi, în pofida ninsorii abundente, în Timişoara s-a circulat fără blocaje semnificative şi vom face tot posibilul, ca pe tot parcursul iernii, să nu avem probleme. Duminică, 9 decembrie 2012, transportul în comun va fi gratuit, pentru a-i încuraja utilizarea, astfel încât să minimizăm numărul maşinilor personale aflate în trafic”, a anunţat primarul.

Robu aşteaptă demisia directorului ADP

UPDATE. Primarul cere public demisia directorului societăţii Administrarea Domeniului Public (ADP) SA, Liviu Barbu, pentru prestaţia avută în cadrul acţiunilor de deszăpezire şi pentru că nu a fost curăţat… trotuarul din faţa sediului societăţii.

„Având în vedere că, şi cu ocazia deszăpezirii, ADP s-a dovedit incapabilă să-şi onoreze misiunea, slaba sa prestaţie culminând cu a nu-şi face deszăpezirea nici măcar pe trotuarul din faţa propriului sediu, cer public demisia directorului Liviu Barbu”, a afirmat Robu.

Nemulţumiţii, acuzaţi de partizanat politic

UPDATE. Modul în care s-a făcut deszăpezirea în oraş a ajuns subiect de dezbatere şi pe pagina de Facebook a primarului. Mesajul edilului pentru cei nemulţumiţi? Sunt… orbiţi de partizanat politic.

„Văd că deszăpezirea a rămas la fel ca anul trecut. Nu cred o iotă, nu s-a schimbat nimic. ZERO!”, îi scrie un cetăţean primarului la o postare în care acesta din urmă spunea că a rezolvat problema ”acvariului” din centru.

Şi iată şi răspunsul primarului: „Cei orbiţi de partizanat politic n-o să vedeţi niciodată, nicio schimbare. Nu-i nicio problemă, însă. Lumea merge înainte, cu sau fără recunoaşterea vostră, ba chiar cu sau fără voi. Zeci de utilaje sunt pe străzile Timişoarei de o mulţime de ore. Eu însumi am colindat oraşul până acum câteva minute şi în 5 minute plec din nou pe teren. Vreau să-mi fie nominalizată o singură stradă de importanţă de prim rang sau de rang secundar pe care nu se poate circula, respectiv pe care nu s-a intervenit”.

Un alt cetăţean i-a oferit şi exemple de străzi. „Anghel Saligny, pentru care plătesc impozit de zona zero sau 1, nimic, zero şi la curăţat zăpada, strada Panait Cerna, acelaşi impozit, zero curatenie! Dl Robu mai doriţi străzi? Repet, aduceţi-vă aminte cum l-aţi criticat pe Dl. Ciuhandu în campania electorală”, i s-a răspuns edilului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !