Timisorenii au alergat 1.000 de kilometri in 500 de minute

De Marcel Hoster
Record de alergare la Timişoara
Record de alergare la Timişoara
Record de alergare la Timişoara. În cadrul evenimentului intitulat “Pune Timişoara în mişcare” organizat sâmbătă, 24 noiembrie, de către Asociaţia Alergotura, cu scopul de a alerga 500 de kilometri în 500 de minute, participanţii au reuşit să parcurgă în total dublul distanţei, adică peste 1.000 de kilometri.

Pentru realizarea acestui record s-au mobilizat aproape 100 de persoane care au alergat în cele 17 ture de alergare, a câte 30 de minute fiecare, pe un traseu de 4,2 kilometri.

Cel mai tânăr alergător a avut 10 ani (Ioana Jinga), iar cel mai în vârstă a avut 70 de ani (prof. dr. ing.Virgil Tiponuţ). Au fost mulţi începători, care au alergat câte o tură sau două, dar şi timişoreni antrenaţi, care şi-au schimbat stilul de viaţă şi acum reuşesc să atingă performanţe sportive remarcabile.

Florin Chindea şi Cătălin Miclăuş, membri Alergotura, au alergat non-stop 500 de minute, parcurgând fiecare câte 70 de kilometri. Alţi tineri au alergat peste 40 de kilometri, adică distanţa unui maraton. La succesul evenimentului “Pune Timişoara în mişcare!” şi-au adus contribuţia şi sportivii Clubului Alternative, care s-au alăturat grupurilor de alergători încă de dimineaţă.

A răspuns invitaţiei de a alerga pentru o distanţă record şi timişoreanul Horia Colibăşanu, cunoscutul alpinist român.

Alergotura a organizat acest eveniment şi din dorinţa de a le arăta timişorenilor că cele 30 de minute de mişcare, recomandate de medic pentru menţinerea sănătăţii, pot fi petrecute în mod plăcut, cu efort în limita de confort a corpului, fără costuri, oriunde în oraş. Totodată, a fost o ocazie de a-i încuraja pe începători sau pe cei care încă amână să iasă la alergat să aibă încredere în efectele benefice ale joggingului. Organizatorii promovează sportul în aer liber şi speră ca mişcarea de running să cuprindă toată Timişoara. Rezultatele care susţin acest lucru se văd din faptul că tot mai mulţi timişoreni vin la turele de alergare, care au ajuns la 20 pe săptămână.

Ziua de alergare a fost prilejuită de aniversarea a 500 de ture de jogging organizate de asociaţie până acum, în Timişoara, cel mai mare număr de alergări în grup din ţară.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !