Timisorenii, invitati cu copiii lor la scoli din Anglia

De Delia S. Barbu
Reactualizat la:
Cei interesati pot primi informatii la Târgul Internaţional de licee de elită şi tabere de limbi străine din Europa
Cei interesati pot primi informatii la Târgul Internaţional de licee de elită şi tabere de limbi străine din Europa
Luni, 10 decembrie, timişorenii care se gândesc la viitorul copiilor lor, la educaţia pe care doresc să o primească aceştia, sunt aşteptaţi, împreună cu cei mici, la Târgul Internaţional de licee de elită şi tabere de limbi străine din Europa.

Târgul Internaţional pentru învăţământ liceal de elită in străinătate, din cadrul proiectului “World Education”, îşi propune mai mult decât o simplă informare. „Venim cu informaţii noi pentru a-i lămuri pe părinţi ce ar trebui să facă pentru viitorul copiilor lor: să aştepte să crească fondurile alocate sistemului de învăţământ sau să aleagă din alte variante posibile acum.

Părinţii din România tind să îşi susţină copiii pe termen lung în şcoli, până la facultate, de aceea trebuie să le dăm posibilitatea să facă alegeri informate şi să-şi planifice, din timp, aceste alegeri. În cadrul târgului, organizat pentru prima dată la Timişoara, părinţii şi copiii lor vor primi un catalog cu profile şi preţuri ale instituţiilor europene de învăţământ, dar şi detalii despre taberele de limbi străine 2013”, a spus Irina Christova, coordonator al proiectului World Education în România.

Târgul de la Timişoara, care se va derula între orele 11-16, luni, la Hotel Timişoara, va aduce informaţii despre învăţământul britanic privat la jumătate de preţ şi consiliere gratuită în alegerea unei şcoli, în funcţie de buget. Mai mult, reprezentanţi a 30 de instituţii europene de elită vor sosi în oraş pentru întâlniri personale cu elevii şi cu familiile lor. Sunt aşteptaţi atât cei talentaţi în arte, cât şi pasionaţii de matematică, ştiinţă sau IT. Târgul se adresează copiilor cu vârsta între 8 şi 18 ani şi familiilor acestora, cu scopul de a informa privind programele de studiu din Europa.

Ideea de bază este aceea că, pentru a accede la universităţi de top, elevii trebuie să aibă acces la un învăţământ secundar de calitate. Între cele prezente, luni, la Timişoara, Liverpool College din marea britanie oferă programe de studii la jumătate de preţ. Este una dintre primele şcoli private din Anglia care, în 2013, va primi finanţare guvernamentală pentru programele oferite, ceea ce înseamnă, concret, că programul reduce preţul la studii de la 26.000 de lire sterline la 13.000 de lire sterline. Târgul Internaţional pentru învăţământ liceal de elită in străinătate, din cadrul proiectului “World Education”, se află la prima ediţie în Timişoara. Aceasta este a doua iniţiativă din acest an a proiectului, după târgul urganizat din luna octombrie pentru învăţământul superior în străinătate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !