Timisorenii strang haine si alimente pentru solicitantii de azil

De A.S.
Timisorenii strang haine si alimente pentru solicitantii de azil
Fundaţia Student Plus – Centrul de Voluntariat Timişoara a reuşit să mobilizeze oameni de toate vârstele şi ONG-uri şi să adune alimente şi articole de îmbrăcăminte pentru persoanele care cer azil în România şi sunt găzduite temporar de Centrul de Refugiaţi din oraş, unde primesc o alocaţie de câțiva lei pe zi.

Încă de la înfiinţarea Centrului de Refugiaţi, în 2008, timişorenii s-au confruntat cu diferite probleme care au implicat străinii găzduiţi în CRT, dar reprezentanţii Fundaţiei Student Plus spun că nu generalizăm situaţiile negative, chiar dacă au fost cazuri de furt sau scandaluri în care au fost implicate astfel de persoane.

„Este uşor să cazi în capcana generalizării şi prejudecăţii atunci când afli că aceşti străini din ţări precum India, Pakistan, Iran, Afganistan, Nigeria sau Maroc sunt autorii unor delicte în zonele rezidenţiale sau în magazinele din vecinătatea CRT.

În urma analizei făcute împreună cu conducerea CRT, echipa Student Plus a descoperit că solicitanţii de azil, găzduiţi pe perioade cuprinse între 3 luni şi 1 an în CRT, primesc o alocaţie de 3 lei/zi pentru subzistenţa ce include hrana zilnică si igiena personală. <<Nu este de mirare că azilanţii sunt adesea surprinşi de camerele de supraveghere ale supermarketurilor furând un măr sau un alt aliment. Foamea îi împinge>> ne relatează ofițerul de integrare al CRT”, explică reprezentanţii Fundaţiei Student Plus. Aceștia spun că sunt câțiva azilanți care primesc sprijin financiar din partea familiilor din străinătate, dar foarte mulți nu au din ce trăi în perioada în care dosarul lor este analizat de Oficiul Român pentru Imigrări. În această perioadă ei nu au drept de muncă, primind doar subvenția din partea statului român.

Cu sprijnul conducerii CRT, în parteneriat cu Fundația Generație Tânără și Salvați Copiii, Fundația Student Plus a inițiat un proiect de ajutorare cu alimente și îmbrăcăminte a solicitanților de azil – „Strangers Yesterday, Friends Today, a Family Tomorrow”. Donațiile au început încă de la finele anului trecut, în acțiune fiind implicați și mai mulți elevi de la Liceul de Poștă și Telecomunicații, copiii de la Grădinița nr. 20 și pensionarii Academiei Seniorilor. Miercuri, 9 mai, o echipă de voluntari va merge din nou la Centrul de Refugiați pentru a duce alimente și haine.

Cei care doresc să se implice pot contacta echipa Student Plus la telefon 0256/ 494.390 sau prin email, la adresa office@studentplus.ro.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !