Timisorenii vor fi monitorizati video de Politia Locala

De A. Strugariu
''Big Brother'' va fi cu ochii pe timisoreni
''Big Brother'' va fi cu ochii pe timisoreni
Aproape 100 de camere video vor fi montate, în cursul acestui an, în mai multe spaţii publice din Timişoara, pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii, în cadrul unui proiect pe fonduri europene pentru care urmează să fie semnat contractul de finanţare vineri. Dispeceratul central de monitorizare va fi la Poliţia Locală.

Sistemul de supraveghere pentru creşterea siguranţei, prevenirea şi reducerea infracţionalităţii şi criminalităţii în Timişoara prevede instalarea unui număr de 94 de camere video în mai multe spaţii publice din oraş.

„Se va crea un dispecerat central de monitorizare în cadrul Poliţiei Locale pentru urmărirea în timp real a imaginilor, pentru creşterea gradului de operativitate în intervenţii şi identificarea ulterioară a persoanelor vinovate. Valoarea totală a proiectului este de 692.000 de euro, iar durata de implementare este de 15 luni. Camerele vor fi montate în pieţele publice, în principalele intersecţii, în zona gării.

În prezent sunt câteva camere montate în oraş, dar nu se dispune de un sistem integrat, o tehnologie adecvată care să permită şi utilizarea eficientă a imaginilor captate”, a explicat primarul Nicolae Robu. Edilul a anunţat că acesta este unul dintre cele trei proiecte pentru care vor fi semnate contractele de finanţare, vineri, la Bucureşti.

Un alt proiect pe fonduri europene prevede reabilitarea unei clădiri de pe strada Ioan Plavoşin pentru persoanele aflate în dificultate. Se doreşte îmbunătăţirea ofertei de servicii sociale prin crearea unui centru social de zi pentru persoanele în dificultate.

„Beneficiarii direcţi ar fi persoanele vârstnice cu semipareze, care au avut accidente vasculare cerebrale, cei cu boala Parkinson, cu boala Alzheimer în stadiu incipient şi mediu, pers cu dizabilităţi cu o situaţie materială mai precară şi altele”, spun reprezentanţii municipalităţii. Valoarea proiectului este de 652.000 de euro, iar termenul de implementare este de 12 luni.

Cel de-al treilea proiect pe fonduri europene, depus în parteneriat cu Primăria Dumbrăviţa, vizează realizarea unui centru de zi pentru îngrijirea copiilor prin reabilitarea şi extinderea unei construcţii existente în această comună şi dotarea corespunzătoare a acestui nou centru. Peste 200 de copii cu vârste până în 14 ani, proveniţi din familii cu o situaţie financiară precară, din familii monoparentale sau micuţi cu dizabilităţi vor beneficia de serviciile acestui centru, potrivit autorităţilor timişorene.

Valoarea proiectului este de 1.567.000 de euro, iar perioada de implementare de 27 de luni.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !