Timisul nu are suficiente camere web pentru bacalaureat si evaluarea nationala

De Marcela Sferlea
Timisul nu are suficiente camere web pentru bacalaureat si evaluarea nationala
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş anunţă stricteţe maximă la examenul de bacalaureat şi la evaluarea naţională din acest an. Ei precizează că elevii vor fi supravegheaţi cu camere web la ambele testări. În acest moment există însă o problemă deoarece nu există camere web pentru toate centrele de examen.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Timiş verifică logistica din unităţile de învăţământ unde elevii vor susţine examenul de bacalaureat şi evaluarea naţională. Una dintre problemele sesizate în acest moment o reprezintă lipsa camerelor web pentru supravegherea elevilor atât la examenul de bacalaureat cât şi la evaluarea naţională. Pentru evaluarea naţională există 200 de camere web şi mai este nevoie alte 200, iar pentru bacalaureat există 225 de camere şi mai este nevoie de încă 174.

„S-a constatat că la această dată mai avem avem nevoie de camere web pentru supraveghere video a sălilor de examen, dar este suficient timp astfel încât unităţile de învăţământ împreună cu comunitatea locală şi împreună cu Inspectoratul Şcolar să găsească soluţii. Să nu se înţeleagă că noi pasăm responsabilitatea către primărie, din contră, cred că împreună cu primăriile şi autorităţile publice locale vom găsi soluţii pentru a rezolva această problemă la nivelul întregului judeţ”, a spus inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Timiş, Marin Popescu.

În judeţul Timiş aproximativ 8800 de elevi vor susţine examenul de bacalaureat, iar peste 5500 evaluarea naţională. Examenul de bacalaureat va fi organizat în 21 de centre de examen. O subcomisie va fi formată la Liceul Iris şi vor exista opt centre de evaluare. Evaluarea naţională va avea loc în 74 de centre de examen şi vor exista 9 centre de evaluare. Prima probă scrisă la limba şi literatura română la evaluarea naţională va avea loc în data de 25 iunie, iar prima probă scrisă la examenul de bacalaureat la limba şi literatura română va avea loc în data de 2 iulie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !