Timisul ocupa locul doi la creditele acordate prin Prima Casa

De Marcel Hoster
Timisul ocupa locul doi la creditele acordate prin Prima Casa
Timisul ocupa locul doi la creditele acordate prin Prima Casa
Deşi programul Prima Casă se află, cel puţin pentru acest an, pe final, fonduri disponibile mai sunt. Iar băncile care au avut succes vor primi banii nefolosiţi de alte unităţi. La nivel naţional, în funcţie de creditele acordate deja, Timişul a ocupat locul doi, după Bucureşti.

De curând, una dintre principalele bănci de pe piaţa românească a decis să acorde asemenea credite şi în moneda naţională, nu doar în euro. „Programul Prima Casă se bucură de un succes enorm în rândul clienţilor încă de la lansare. Numărul cererilor s-a menţinut într-un ritm constant de la începutul anului, astfel că volumul total al solicitărilor de credite depuse a ajuns să depăşească semnificativ suma pe care BCR o mai are la dispoziţie.

Ne dorim să-i ajutam în continuare pe români să-şi îndeplinească visul de a avea propria locuinţă. Opţiunea noastră de a continua creditarea în cadrul Programului Prima Casă în moneda naţională urmează atât recomandările Băncii Naţionale a României cu privire la încurajarea creditării în lei, cât şi dorinţele clienţilor, ale căror solicitări de creditare în moneda naţională sunt tot mai numeroase, pe fondul unei tot mai mari popularizări a riscului valutar asumat în cazul împrumuturilor în altă monedă decât cea în care realizează venitul.”, a declarat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate în cadrul băncii.

În ceea ce priveşte profilul clienţilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casă 4, aceştia sunt bărbaţi tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioadă de 30 de ani.

Regiunea cea mai activă în Programul Prima Casă este Bucureşti, a cărei cotă în volumul total de credite acordate a crescut la 45% în a parta etapă a Programului Prima Casă, faţă de cota aferentă în prima etapă a programului (36%). Pe lângă Bucureşti, următoarele 6 cele mai atractive judeţe active în programul Prima Casă au fost Timiş, Cluj, Iaşi, Constanţa, Brasov şi Sibiu.

Creditul este garantat parţial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finanţării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului.

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de construcţie, dar nu mai mult de 18 luni.

 



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !